Aangepast zoeken

woensdag 19 augustus 2020

Nieuwe brandweerkazerne in Meerzicht

De brandweerkazerne aan de Brusselstraat in het Stadshart verhuist in 2023 naar het Abdissenbos. Esther Lieben, commandant van Brandweer Haaglanden, en burgemeester Jan Pieter Lokker tekenden donderdag 30 juli 2020 een convenant voor de realisatie van de nieuwe brandweerkazerne.

Burgemeester Jan Pieter Lokker: 'Vandaag zetten we een belangrijke stap voor de realisatie van een nieuwe brandweerkazerne in Zoetermeer. Vanaf de toekomstige locatie heeft de brandweer een goede uitvalsbasis voor het snel bieden van hulp aan inwoners van Zoetermeer of daarbuiten.'

Realisatie

De gemeente Zoetermeer draagt in opdracht van Brandweer Haaglanden zorg voor de ontwikkeling van de nieuwe brandweerkazerne. Na realisatie koopt de brandweer de kazerne 'gebruiksklaar' inclusief de grond van de gemeente. Via een samenspraaktraject worden omwonenden van het Abdissenbos geïnformeerd en betrokken bij de komst van de nieuwe brandweerkazerne in hun buurt.

Herontwikkeling binnenstad

De nieuwe brandweerkazerne aan het Abdissenbos zal naar verwachting begin 2023 worden opgeleverd. Daarmee komt de locatie Brusselstraat vrij voor herontwikkeling in de binnenstad. Want ook het huidige politiebureau op deze locatie krijgt een nieuwe locatie, aan de Denemarkenlaan.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws