Aangepast zoeken

donderdag 30 juli 2020

Overeenkomst voor nieuwbouw aan Willem Dreeslaan

Op vrijdag 24 juli ondertekenden wethouder Margreet van Driel (grondzaken) en Wim van der Kooy (Van der Kooy Vastgoed) de koop- en realisatieovereenkomst voor de nieuwbouw van 49 huurappartementen met 150 m2 aan commerciële ruimte op de begane grond. Dit appartementengebouw komt te staan op de hoek van de Willem Dreeslaan en de Stephensonstraat.

'Deze appartementen leveren een mooie bijdrage aan onze ambitie om in de komende 10 tot 15 jaar tenminste 700 woningen per jaar bij te bouwen', zegt wethouder Margreet van Driel, 'De woningen worden grotendeels in het middeldure segment verhuurd en dat is goed voor de doorstroming binnen de woningmarkt van Zoetermeer.'

Duurzaam

Het appartementengebouw bestaat uit 8 bouwlagen. Op de begane grond is 150 m2 commerciële ruimte en op de verdiepingen komen 49 huurappartementen variërend in oppervlakte tussen 65 m2 en 120 m2. De appartementen hebben twee slaapkamers, een ruime woonkamer met open keuken en een ruime buitenruimte. Parkeren kan op eigen terrein. Het gebouw wordt aangesloten op de duurzame warmte- en koudeopslag aan de Willem Dreeslaan en het dak krijgt zonnepanelen.

Start bouw: zomer 2021

Na samenspraak met omwonenden in 2018 en 2019 stelde de gemeenteraad in de raadsvergadering van 13 juli 2020 de grondexploitatie met bijbehorende uitgangspunten vast. Van der Kooy Vastgoed bereid nu de omgevingsvergunning voor. Het streven is dat de omgevingsvergunning in het derde kwartaal van 2020 wordt ingediend. Van der Kooy Vastgoed verwacht in de zomer van 2021 te starten met de bouw, waarna de appartementen in het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd kunnen worden. Meer informatie over het project is te vinden via www.vdk.nl/nl/object/project-willem-dreeslaan.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws