Aangepast zoeken

donderdag 30 juli 2020

Meer woningen voor empty nesters in Rokkeveen

Het college stemt in met de verkoop van de grond aan het Bladgroen aan Reijersen Planontwikkeling B.V. Het plan is om op deze locatie in Rokkeveen negen koopappartementen te realiseren, bestemd voor empty nesters. In het verleden was op deze locatie tijdelijk een kinderdagverblijf gevestigd. Nu is het een braakliggend grasveld.

Wethouder Paalvast (Wonen): 'Er is behoefte aan woningen voor inwoners waarvan de kinderen het huis uit zijn. Zij willen vaak wel verhuizen maar kunnen geen geschikte woning vinden. Door specifiek voor hen te bouwen bevorderen we de doorstroming op de woningmarkt.'

Binnenkort tekenen wethouder en ontwikkelaar de koopovereenkomst. Dit is wel onder voorbehoud dat de gemeenteraad instemt met het plan. Omwonenden ontvangen een brief van de ontwikkelaar met meer informatie.

Appartementen Milenagang

In de wijk Rokkeveen is onlangs ook een ander plan bekend gemaakt dat de doorstroming in Zoetermeer kan bevorderen. Wonen à la Carte gaat onderzoeken of het haalbaar is om aan de Milenagang een appartementengebouw met maximaal 17 levensloopbestendige appartementen te ontwikkelen. De locatie is een onderdeel van het Katwijkerlaantracé, en ligt vlakbij de locatie waar De Goede Woning en Zorgaanbieder Fundis nu een complex met 48 zorgwoningen bouwen. Tussen de beide appartementengebouwen komt een rozentuin.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws