Aangepast zoeken

donderdag 30 juli 2020

Jongeren in gesprek met burgemeester Lokker

Hoe zien Zoetermeerse jongeren de toekomst van Zoetermeer? En wat vinden zij van de coronamaatregelen in de stad? Woensdagmiddag 22 juli spraken dertien Zoetermeerse jongeren hierover in de raadzaal van het Zoetermeerse Stadhuis met burgemeester Jan Pieter Lokker, wethouder Jan Iedema (onderwijs) en wethouder Jakobien Groeneveld (jeugd).

Het gesprek met de jongeren uit Zoetermeer is een initiatief van burgemeester Jan Pieter Lokker. De jongeren meldden zichzelf aan via de oproep van de gemeente vorige maanden via de (sociale) media en contacten van de gemeente. Tijdens de bijeenkomst in de raadzaal spraken de Zoetermeerse jongeren met de burgemeester en wethouders Iedema (onderwijs) en Groeneveld (jeugd) over hun ideeën voor Zoetermeer en de corona aanpak in de stad.

Waardevol gesprek

'Het was een heel waardevol gesprek met de aanwezige jongeren', blikt burgemeester Jan Pieter Lokker terug. 'De afgelopen maanden tijdens de coronacrisis zijn pittig geweest voor veel jongeren, dat werd wel duidelijk in het gesprek. Er zijn nuttige zaken gedeeld die de jongeren en hun leeftijdsgenoten aan het hart gaan en die hun bezig houden. Zoals het verdwijnen van het Cruijff Court in Meerzicht en het feit dat er in Zoetermeer veel te doen is, maar veel activiteiten geld kosten. Ook hebben we ideeën uitgewisseld hoe we als gemeente jongeren in Zoetermeer kunnen bereiken met voor hun relevantie informatie, want dat kan beter. De ideeën van de jongeren nemen we mee in het debat dat de gemeenteraad gaat voeren over de toekomst van Zoetermeer. En we gaan jongeren in een vroeg stadium betrekken bij de plannen van de gemeente die voor hun van belang zijn.'

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws