Aangepast zoeken

donderdag 25 juni 2020

Uitlaatregels voor honden voor de Nieuwe Driemanspolder

Het middengebied van de Nieuwe Driemanspolder gaat begin juli gedeeltelijk open voor publiek. Dat is eerder dan gedacht. De verdere voorbereidingen voor de gehele opening van de polder gaan in de tussentijd gewoon door. Omdat het natuurgebied eerder opengaat, hebben we afspraken gemaakt over waar honden met hun baasjes in het gebied wel en niet mogen komen.

Uitlaatregels voor honden

De huidige beheerder, het Hoogheemraadschap van Rijnland, vroeg de gemeenten Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg om met spoed op de hondenkaart aan te geven waar inwoners met hun hond aan de lijn mogen wandelen en waar ze niet mogen komen. Dit is ook aangegeven met borden in het gebied zelf. Deze afspraken zijn belangrijk omdat het waterbekken van de Nieuwe Driemanspolder een nieuw en kwetsbaar natuurgebied is. De verbodsgebieden zijn vanaf 1 juli 2020 ook in te zien op de nieuwe hondenkaart via www.zoetermeer.nl/honden.

Hondenlosloopgebied

Het Hoogheemraadschap is eigenaar en beheerder van de Nieuwe Driemanspolder tot 1 januari 2021. Per 1 januari 2021 wordt dit overgedragen aan de gemeenten Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg. Dan gaan we ook losloopgebieden aanwijzen. In de winter van 2020/2021 gaan we samen met gebruikers in gesprek om te bepalen waar deze losloopgebieden moeten komen.

Genieten van de polder

We vinden de Nieuwe Driemanspolder een hele mooie aanvulling voor Zoetermeer en onze regio. Het gebied is nodig om het teveel aan water op te kunnen slaan uit het beheergebied van Rijnland en de polder Stompwijk. Tussen de groeiende steden Den Haag, Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg zorgen we zo voor meer ruimte en groen. We hopen dat dit gebied voor veel inwoners een plek wordt om te ontspannen en te genieten van de natuur, groen en water.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws