Aangepast zoeken

donderdag 2 april 2020

COVID Opvang Centrum opent in Zoetermeer

Om de druk te verlichten op Intensive Cares, verpleegafdelingen en in thuissituaties is op vrijdag 27 maart een speciaal COVID Opvang Centrum geopend in Zoetermeer. In het centrum worden mensen die besmet zijn met het coronavirus (COVID) verzorgd, verpleegd en behandeld. Het gaat om patiënten die niet noodzakelijk in het ziekenhuis hoeven worden opgenomen.

Het centrum is verdeeld over 2 locaties:

  • Corona opvangcentrum Fundis (COCF)
  • Corona opvangcentrum Buurtzorgpension (COCB)

De opening van het COCB staat gepland voor maandag 30 maart. Het COCF heeft op vrijdag 27 maart al de eerste patiënten opgenomen. Hiermee wordt de druk op Intensive Cares, verpleegafdelingen en in thuissituaties verlicht.

Locatie COCF - Brechtzijde 20

De COCF-locatie is aan de Brechtzijde 20 in Zoetermeer, waar nu nog het Zorgpension is ondergebracht. Zorgpension-cliënten verblijven tijdelijk in het NH hotel Zoetermeer. COCF start met 31 bedden, in eerste instantie bedoeld voor COVID-besmette mensen vanuit intramurale instelling en het ziekenhuis. Er is een mogelijkheid om uit te breiden tot ongeveer 50 bedden. Verzorgend en verplegend personeel wordt georganiseerd door WelThuis. Goudenhart levert een specialist ouderengeneeskundige. Zowel Zorgpension, als WelThuis en Goudenhart zijn onderdeel van Fundis.

Locatie COCB - Schoolstraat 1

De COCB-locatie aan de Schoolstraat 1 bestaat uit het Buurtzorgpension en het Hospice Zoetermeer. De huidige gebruikers van de COCB-locatie worden tijdelijk elders ondergebracht. De COCB-locatie gaat in eerste instantie verblijf en zorg bieden aan besmette mensen vanuit de thuissituatie en het ziekenhuis. Het Buurtzorgpension beschikt over 24 bedden. Indien noodzakelijk is uitbreiding mogelijk. Buurtzorgpension levert verzorgend en verplegend personeel. Een vaste groep huisartsen levert de medische zorg.

Veiligheid voorop

In de centra wordt gewerkt volgens de geldende veiligheids- en hygiëne richtlijnen, zodat veiligheid van patiënten, verzorgers en omwonenden gewaarborgd is.

Intensieve samenwerking

De oprichting van het COVID Opvang Centrum is het resultaat van intensieve samenwerking tussen zorgpartijen uit de regio: Zorgpension, In beweging, WelThuis, het LangeLand Ziekenhuis, Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer, huisartsen Vereniging Zoetermeer, Kring van Zoetermeerse Apotheken, Goudenhart, Buurtzorgpension en Fundis.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws