Aangepast zoeken

vrijdag 20 maart 2020

Zoetermeerder met cruciaal beroep? Er is noodopvang voor uw kinderen

Heeft u of uw partner een cruciaal beroep en heeft u kinderen in de leeftijd van 0 tot 14 jaar? En lukt het niet om thuis opvang voor uw kinderen te regelen? Dan kunt u gebruik maken van 'noodopvang' in Zoetermeer.

Om het coronavirus te bestrijden, hebben we de inzet van mensen met een cruciaal beroep nodig. Daarom is het belangrijk dat zij hun werk kunnen blijven doen. Kinderopvang helpt hierbij. Ouders die normaal gebruik maken van kinderopvang, kunnen hiervoor bij hun eigen kinderopvang terecht. Voor kinderen die naar school gaan is overdag (in principe) opvang op school.

Maakt u nog geen gebruik van kinderopvang of heeft u opvang nodig in het weekend of 's nachts? Mail dan naar noodopvang0-14jaar@zoetermeer.nl.

Noodopvang aanvragen

Als u noodopvang aanvraagt, kan uw kind opgevangen worden in een kinderdagverblijf, op school, een locatie voor buitenschoolse opvang of bij een gastouder. Vermeld de volgende gegevens in uw mail naar: noodopvang0-14jaar@zoetermeer.nl.

  1. de leeftijd van uw kind of kinderen;
  2. de dag of dagen dat u opvang nodig hebt;
  3. de benodigde opvangtijden en
  4. uw telefoonnummer.

U ontvangt vervolgens informatie over de mogelijkheden die er in Zoetermeer zijn. Ook voor andere vragen over kinderopvang in deze tijd van corona kunt u ons mailen.

Het is ontzettend fijn om hier te melden, dat zoveel Zoetermeerse kinderopvangorganisaties hun steentje willen bijdragen. Mensen in cruciale beroepen kunnen aan het werk blijven, omdat hun kinderen verantwoord opgevangen worden. Dank daarvoor!

Belangrijk: als uw kind (lichte) verschijnselen heeft van neusverkoudheid of griep, dan is het nodig dat u zelf opvang regelt.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws