Aangepast zoeken

dinsdag 31 maart 2020

TOEZICHT OP CORONAMAATREGELEN IN ZOETERMEER

Ook vandaag zijn wij samen met Team Handhaving van de gemeente Zoetermeer zichtbaar aanwezig om toezicht te houden op de noodverordening. Wij zien dat het overgrote deel van de mensen zich houdt aan de opgelegde maatregelen van de overheid. Een enkele keer komen wij groepjes mensen tegen die met elkaar een praatje maken, een frisse neus halen of van het zonnetje genieten. In het belang van de volksgezondheid treedt de politie op tegen groepen van drie of meer personen die zich in de publieke ruimte bevinden en minder dan 1,5 meter afstand tot elkaar houden.

Vandaag maakte de politie bekend dat er tussen donderdag 26 en zondag 29 maart landelijk ruim 250 bekeuringen zijn uitgeschreven voor het overtreden van de ‘coronamaatregelen’. De politie handhaaft waar nodig, maar zal altijd eerst mensen aanspreken en een beroep doen op het gezonde verstand en de eigen verantwoordelijkheid. Volgt men de waarschuwing niet op of treedt men in herhaling dan zal er verbaliserend worden opgetreden. 

Ga alleen naar buiten als dat nodig is. Bijvoorbeeld om boodschappen te doen, of voor een frisse neus. Doe dat niet met meer dan 3 personen. Werk thuis als het kan. Houd 1,5 meter afstand van anderen (2 armlengtes). Ook op straat, in de supermarkt of wanneer u een recreatiegebied bezoekt. Was uw handen meerdere keren per dag met water en zeep. 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws