Aangepast zoeken

woensdag 25 maart 2020

Nieuw zwembad weer stap dichterbij

Het voorlopig ontwerp voor het nieuwe zwembad in het Van Tuyllpark is af. Wethouder Ter Laak (Sport): 'De volgende stap is gemaakt. Het is belangrijk dat er een goed aanbod van zwemwater is in de stad, zowel voor inwoners als voor de (zwem-)verenigingen. Samen met de (zwem-)verenigingen heeft de gemeente een programma van eisen opgesteld, dat nu is uitgewerkt in een voorlopig ontwerp.'

Met het ontwerp komen we zoveel mogelijk tegemoet aan de wensen van de (zwem-)verenigingen. Zo komt er een wedstrijdbad en een doelgroepenbad, die met elkaar verbonden kunnen worden voor een groter oppervlak. Recreatieve zwemmers kunnen straks terecht in een modern recreatiebad met een glijbaan en andere speelvoorzieningen. Bij warm weer (+25 °C) opent de gevel naar een ligweide en buiterras. Bij het voorlopig ontwerp is ook extra aandacht besteed aan de toegankelijkheid van het gebouw. Zo komen er aparte kleed- en douchevoorzieningen en een lift in het instructiebad.

Planning bouw

Het voorlopig ontwerp is volgens planning afgerond. Nu start de fase definitief ontwerp; daarin wordt het voorlopig ontwerp technisch verder uitgewerkt. In juni 2020 moet het definitieve ontwerp gereed zijn. Daarna wordt de bouw van het zwembad aanbesteed en wordt een aannemer geselecteerd. De start van de bouw staat gepland voor begin 2021. Het nieuwe zwembad moet in de eerste helft van 2022 opengaan.

Zwemwater in de stad

Op dit moment is er beperkt zwemwater in de stad. De bestaande zwembaden voldoen niet aan de eisen van deze tijd. Daarom besloot de gemeenteraad in 2017 om een modern, duurzaam zwembad voor de hele stad te bouwen. In 2019 is het Van Tuyllpark aangewezen als locatie voor het nieuwe zwembad. Actuele informatie over zwemwater in de stad vindt u op www.zoetermeer.nl/zwemmen.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws