Aangepast zoeken

woensdag 18 maart 2020

Klanten van Voedselbank Haaglanden krijgen supermarktbon

Klanten van Voedselbank Haaglanden (gemeente Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk) krijgen tot 6 april 2020 een supermarktbon in plaats van een voedselpakket. De Voedselbank deelt de supermarktbon uit aan de klanten van Voedselbank Haaglanden op de voor hen gebruikelijke tijden en uitgiftepunten. De klanten worden door de Voedselbank persoonlijk geïnformeerd.

Werken aan een lange termijn oplossing

Deze maatregel werd vandaag genomen nadat de Voedselbank maandag de moeilijke beslissing heeft genomen om in ieder geval tot 6 april 2020 te sluiten. Ondertussen wordt er onder andere met de Voedselbank gewerkt aan een structurele oplossing voor de langere termijn. Er zijn 300 Zoetermeerse huishoudens die normaliter een pakket van de Voedselbank ontvangen.

Bescherming klanten en vrijwilligers

De aanvoer van voedsel aan de Voedselbank is onzeker geworden en niet te garanderen. Ook kan de Voedselbank onvoldoende bescherming bieden aan klanten en vrijwilligers. Normaal krijgen ongeveer 2000 huishoudens een pakket van de Voedselbank in Haaglanden.

Trots op vrijwilligers

Jakobien Groeneveld, wethouder armoedebeleid: 'Ik ben blij dat de 2000 huishoudens in Zoetermeer, Rijswijk en Den Haag hulp blijven krijgen van de Voedselbank tijdens de Coronacrisis. Het is een goede oplossing om voedselpakketten tijdelijk vervangen door een supermarktbon. Ik ben ook trots op de vrijwilligers die zich in deze moeilijke tijd blijven inzetten voor anderen. Dank jullie wel!'

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Voedselbank Haaglanden.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws