Aangepast zoeken

zondag 1 maart 2020

Jongeren opgepakt voor scooterdiefstal

Gistermiddag reden politieagenten in de omgeving van de Dr. J.W. Paltelaan, toen hun aandacht werd getrokken door een groepje jongens bij een scooter. Nou is dit in eerste aanleg niet persé heel bijzonder. Toch wilden de agenten de jongens controleren omdat er veel scooters vanuit Zoetermeer en omgeving worden gestolen.

Het onderbuikgevoel van de agenten bleek te kloppen, want op het moment dat zij dichterbij kwamen begonnen de jongens het op een rennen te zetten. Met meerdere agenten werd de achtervolging ingezet. Uiteindelijk konden er twee van de jongens worden aangehouden. Helaas wisten de anderen te ontkomen.

Toen de agenten na de achtervolging de scooter wilden bekijken, was deze verdwenen. Gelukkig was er vandaag, na een oproep van de wijkagent op social media, een alerte wijkbewoner die de scooter aantrof. De scooter bleek inderdaad van diefstal afkomstig en is in beslag genomen. De recherche zal onderzoek doen naar de gestolen scooter en de betrokkenheid van de aangehouden verdachten. Mogelijk dat ook nog de identiteit van de andere jongens bekend wordt.

Als politie zijn wij blij met de betrokkenheid van onze wijkbewoners. Ziet u een verdachte situatie? Bel dan 112! 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws