Aangepast zoeken

dinsdag 24 maart 2020

Brief burgemeester Aptroot aan de stad

Beste Zoetermeerders,

Wij maken een heftige tijd door. Dit hebben wij niet eerder meegemaakt. Met deze brief wil ik u laten weten dat ik aan u denk en dat de gemeente Zoetermeer er voor u is.

Op dit moment kunnen wij de verspreiding van het Coronavirus vooral vertragen en voorkomen. Daarvoor zijn noodzakelijke en ingrijpende maatregelen genomen.Maatregelen met grote gevolgen voor het dagelijkse leven van ons allemaal. Het is handen wassen en afstand houden terwijl je elkaar juist wilt omarmen. Wij moeten thuiswerken waar dat kan, kinderen kunnen niet naar school en evenementen zijn afgelast. Horeca, culturele instellingen en sportverenigingen zijn gesloten. Ondernemers en zelfstandigen verkeren in onzekerheid en hebben grote zorgen.

Het maakt ons onzeker en angstig. Sommige inwoners en ondernemers verkeren in moeilijke omstandigheden. Er zijn veel vragen: mag ik kwetsbare familieleden en vrienden nog opzoeken? Gaat mijn onderneming het redden? Hoe doe ik het met werk en de kinderen? Wat als ik ziek word of iemand in mijn omgeving?

Tegelijkertijd vraagt deze situatie om inzet van ons allen. Ik heb grote bewondering voor de medewerkers in de zorg, hulpverleners en alle anderen die nu extra hard en onder moeilijke omstandigheden moeten werken. Medewerkers van de kinderopvang en de scholen gaan door, zodat leerlingen lessen vanuit huis kunnen blijven volgen. Iedereen, jong, oud, groot of klein moet zich aanpassen. Steun elkaar, moedig elkaar aan, help elkaar waar nodig.

Gelukkig zie ik dit ook om me heen gebeuren. Er ontstaan mooie initiatieven van Zoetermeerders die elkaar helpen. Een boodschapje doen voor de oudere buurvrouw die de straat niet op kan, bewoners die elkaar (online) een hart onder de riem steken. Fijn om te zien dat mensen zo naar elkaar omkijken. Dat maakt me trots en geeft me het vertrouwen dat wij als Zoetermeerders deze situatie aankunnen.

Als stad gaan wij door, ook in deze crisis. De supermarkten zijn open, er is voldoende eten en drinken voor iedereen. Het huisvuil wordt opgehaald, de noodzakelijke gemeentelijke dienstverlening gaat door. Samen zetten wij onze schouders eronder. Blijf kalm, volg de adviezen op en laat u niet gek maken door wilde verhalen en geruchten. Als gemeente volgen wij de ontwikkelingen op de voet en houden wij u zo goed mogelijk op de hoogte.

Deze tijd laat zien hoe belangrijk onze gezondheid is. Mijn gedachten gaan uit naar degenen die getroffen zijn door het Coronavirus. Ik wens hen een spoedig herstel.

Hartelijke groet,

Burgemeester Charlie B. Aptroot

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws