Aangepast zoeken

woensdag 4 maart 2020

9 bruggen in nieuw jasje

Komende tijd vervangt de gemeente 9 houten bruggen door nieuwe stalen bruggen met een kunststof dek. Na inspectie bleek dat de houten bruggen aan het einde van hun levensduur zijn (zo'n 45 jaar oud). Daar komen nieuwe duurzame stalen bruggen met kunststof voor terug. Zo kunnen deze bruggen weer jaren mee. De werkzaamheden duren van eind april tot en met half september 2020.

Afgelopen anderhalf jaar zijn al 11 houten bruggen in de stad vervangen. Ook deze bruggen bleken aan vervanging toe te zijn. In de wijk Rokkeveen worden 4 bruggen vervangen, in Meerzicht 2 bruggen, in Seghwaert-Noordhove een brug en in Centrum ook een brug. In totaal vervangt de gemeente dus 20 bruggen, een flinke klus.

Inwoners kunnen de bruggen tijdens de werkzaamheden enkele weken niet gebruiken. De aannemer plaatst een week voor de werkzaamheden een bord bij de desbetreffende brug. Directe omwonenden ontvangen nog een brief van de aannemer over de werkzaamheden. Het kan ook zijn dat we een fietsroute kruisen. In dat geval plaatsen we een omleidingsbord en vragen we inwoners om een paar 100 meter om te lopen naar bijvoorbeeld een andere brug of oversteek.

Meer informatie is te vinden op: www.zoetermeer.nl/vervangenbruggen.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws