Aangepast zoeken

woensdag 4 maart 2020

10E EDITIE THE LIFE I LIVE FESTIVAL PRESENTEERT EERSTE 10 NAMEN

Haags festival op Koningsnacht en Koningsdag bevestigt komst van o.a. Postmen, Voodoo Chambers, Zuco 103 en Wies
 
THE LIFE I LIVE beleeft dit jaar een mijlpaal. Het is de tiende editie van het gratis toegankelijke festival op Koningsnacht en -dag (zondag 26 en maandag 27 april) in Den Haag. Op de meest sfeervolle pleinen en lanen van de historische Haagse binnenstad worden maar liefst negen buitenpodia geplaatst waarop tegen de 60 acts te zien zullen zijn. Alle muzikale genres komen aan bod, van urban tot indiepop en rock, van garage tot funk en elektronische muziek. Er zijn optredens van onder meer Wies, Postmen, Goldband, Three Little Clouds, Voodoo Chambers, Millionaire, Zuco 103, Queens Pleasure, Dan August en Cairo Liberation Front. 

De komende tijd wordt het programma van het festival tijdens Koningsnacht en -dag verder bekend gemaakt. Alle optredens zijn gratis te bezoeken. 

Een greep uit het programma uitgelicht:
POSTMEN - Al twintig jaar de vertrouwde aanstekelijke sound waarin hiphop en reggae samenvloeien.
VOODOO CHAMBERS - Gloednieuw Haags trio met broeierige rock, elektronische soundscapes en de ratelende drums van Koen Herfst. 
CAIRO LIBERATION FRONT - Nederlands trio dat zich bekwaamt in electrochaabi: de swingende combinatie van westerse elektronica en Noord-Afrikaanse chaabi, traditionele straatdansmuziek.
ZUCO 103 - Trendsettende Brazilectro, een samengaan van jazz, electronica en Brazilliaanse muziek, met invloeden uit Midden-Amerika en Afrika.
WIES - Indierock met een elektronisch poplaagje en expressieve teksten in de moerstaal. 

MUZIKALE SAMENWERKINGEN 
THE LIFE I LIVE heeft diverse lokale partners waarmee de muzikale krachten gebundeld worden. Zo realiseert The LIFE I LIVE samen met het festival Sniester (2 en 23 mei) een podium op de Grote markt. In samenwerking met The Crave (5 en 6 juni) wordt het elektronische muziek programma op het Kerkplein samengesteld. Muzikaal platform 3voor12 programmeert aanstormend talent, waaronder Dan August die met popsongs met invloeden uit de Americana en eigentijdse singer-songwriters het Lange Voorhout in vervoering zal brengen. Tot slot is er het bijzondere programma van Radar Live, dat jonge, getalenteerde acts uit de Haagse regio met bandcoaching en workshops klaarstoomt om tijdens THE LIFE I LIVE maximaal te kunnen shinen voor een groot festivalpubliek. 

PROOOST
THE LIFE I LIVE wordt georganiseerd door PROOOST Events, de Haagse festivalorganisatie die tevens verantwoordelijk is voor de kick-off van het culturele seizoen met UIT Festival Den Haag (van 4 t/m 6 september). In datzelfde weekend organiseert PROOOST eveneens het Embassy Festival, de culturele wereldreis van twee dagen. 
 
THE LIFE I LIVE
zondag 26 april (Koningsnacht) & maandag 27 april (Koningsdag) 2020
Binnenstad Den Haag | ca 60 live acts | gratis toegang
 
Meer informatie: www.thelifeilive.nl

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws