Aangepast zoeken

dinsdag 11 februari 2020

Politie doet inval in illegale gokpanden Den Haag

Den Haag - Dankzij anonieme meldingen over illegaal gokken hielden agenten van team De Heemstraat afgelopen week negen verdachten aan. In diverse woningen en horecazaken werden ook nog eens duizenden euro’s contact geld, drugs en drank in beslag genomen.


In een woning aan de Herman Costerstraat hielden agenten op vrijdag 31 januari een verdachte aan. Ondermijningsspecialist Ricardo: ‘De melding dat er een hennepkwekerij zou zitten, leverde in dit pand leverde meer op. In de woning troffen we een grote hoeveelheid henneptoppen, harddrugs en tienduizenden euro’s contant geld aan. De man is aangehouden voor witwassen en het bezit van verdovende middelen.’

Op heterdaad betrapt

Vervolgens deden agenten op vrijdag 7 februari invallen in drie horecapanden in de Schilderswijk en de wijk Transvaal. ‘We constateerden dat in twee panden op dat moment daadwerkelijk illegaal werd gegokt’, aldus Ricardo. ‘Ook hier namen we duizenden euro’s contant geld in beslag.’ Een verdachte werd aangehouden omdat hij vals geld op zak had.

Duizenden euro’s en auto’s in beslag genomen

Zaterdag 8 februari hielden agenten in een woning aan het Hoflandplein zeven verdachten aan voor illegaal gokken, witwassen, Wet op de Kansspelen en de Wet Economische delicten.. ‘Aansluitend bezochten we drie horecazaken. Over deze ondernemingen hadden we anonieme meldingen over illegaal gokken ontvangen. In de panden vonden we duizenden euro’s contant geld’, vertelt Ricardo. ‘Dit hebben we samen met drie personenauto’s in beslag genomen.’ Ricardo benadrukt dat de zaken op zich los van elkaar staan. ‘We zijn blij met deze anonieme meldingen. Hierdoor konden we snel een aantal van deze illegale gokpanden oprollen.’ 

Witwassen via illegaal gokken
Illegaal gokken is oncontroleerbaar, gokkers hebben geen garantie op een eerlijk spel. Zij lopen bovendien het risico op een boete. Door gebrek aan toezicht is er een hoger risico op gokverslaving of gokken door minderjarigen. En er is geen zicht op geldstromen, die vaak aanzienlijk zijn. Mensen die geld inzetten, kunnen dat ongeregistreerd doen. Illegaal gokken wordt dan ook vaak gebruikt om crimineel geld wit te wassen. Gokken is alleen toegestaan met een vergunning vanuit de Wet op de Kansspelen.

Waar melden?
Help ons uw wijk veiliger te maken. Heeft u het vermoeden dat er bij u in de buurt illegaal wordt gegokt, meld dit dan via de website of het telefoonnummer van de Nederlandse Kansspelautoriteit, de politie (0900-8844) of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws