Aangepast zoeken

donderdag 30 januari 2020

Winkeldieven aangehouden in Zoetermeer mede dankzij alerte supermarktmedewerker

Zoetermeer - Woensdag 29 januari zijn in de vroege ochtend drie verdachten van winkeldiefstal aangehouden. Ze worden verdacht van meerdere diefstallen uit winkels in Zoetermeer.


De drie worden verdacht van zeven winkeldiefstallen. Een van de zeven diefstallen gebeurde op 23 december in Zoetermeer. Twee winkeldieven wilden daar met een volle kar een supermarkt in winkelcentrum Rokkeveen verlaten, zonder te betalen. Een alerte winkelmedewerker merkte dit op, en ging achter de verdachten aan. Er volgde een korte confrontatie tussen de verdachten en de medewerker, waarbij de verdachten weten te ontkomen.

Door de recherche is naar alle zeven diefstallen een onderzoek ingesteld. Tijdens dit onderzoek kwam naar voren dat de drie verdachten die zijn aangehouden vermoedelijk bij alle zeven diefstallen betrokken zijn geweest. Het gaat om twee mannen, uit Den Haag en Bergambacht, en een vrouw uit Den Haag. De verdachten zijn woensdagochtend 29 januari aangehouden. Zij zitten op dit moment vast en worden gehoord.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws