Aangepast zoeken

woensdag 22 januari 2020

Weekend en nachtafsluitingen Utrechtsebaan-A12 in februari en maart

Gemeente Den Haag verbreedt overkapping achter Malietoren

In de maanden februari en maart is de A12/Utrechtsebaan in Den Haag afgesloten tijdens weekenden en enkele door-de-weekse-nachten. Er wordt dan gewerkt aan de verbreding van de overkapping over de A12 achter de Malietoren.

De weg is dicht tussen afslag 2 (Centraal Station - Centrum-Zuid) en afslag S101 (Zuid-Hollandlaan en N44). Verkeer vanuit Amsterdam en Utrecht wordt al op het Prins Clausplein omgeleid richting de Ring N14. Verkeer vanuit Rotterdam wordt omgeleid via de N211.

De afsluitingen zijn van vrijdag 22.00 uur tot maandag 05.00 uur op:

• vrijdag 31 januari tot maandag 3 februari

• vrijdag 7 februari tot maandag 10 februari

• vrijdag 14 februari tot maandag 17 februari

• vrijdag 21 februari tot maandag 24 februari

• vrijdag 28 februari tot maandag 1 maart

• vrijdag 13 maart tot maandag 16 maart

• vrijdag 20 maart tot maandag 23 maart

• vrijdag 27 maart tot maandag 30 maart

In het weekend van vrijdag 6 maart duurt de afsluiting tot zaterdag 7 maart middernacht (23:59 uur), vanwege het sportevenement de CPC Loop op zondag 8 maart.

Door-de-weekse nachtafsluitingen

Daarnaast zijn er enkele afsluitingen van de A12 tijdens de nachten van woensdag op donderdag. De afsluitingen zijn tussen 22 uur en 05 uur. Houd hiermee rekening op 12/13 februari, 19/20 februari, 26/27 februari, 4/5 maart, 11/12 maart, 18/19 maart en 25/26 maart.

Omleidingen

De Boslaan aan de kant van het Haagse Bos (stad in) wordt ingericht als tijdelijke weg. De Boslaan aan de kant van de Koekamp (stad uit) wordt geheel afgesloten, behalve voor voetgangers en hulpdiensten. De Malietoren blijft bereikbaar. Routeborden wijzen fietsers en voetgangers rond het werkterrein de weg.

Extra reistijd

U moet rekening houden met een extra reistijd van 10 à 30 minuten.

Verbreden overkapping

Gemeente Den Haag verbreedt de overkapping, zodat de Koekamp en het Haagse Bos beter verbonden raken. De Koekamp en het Haagse Bos zijn samen een uniek groengebied, waar veel mensen ontspanning zoeken. De oversteek wordt groen ingericht met struiken en bomen waardoor wandelaars en fietsers het meer als natuurlijke overgang ervaren. Het werk is onderdeel van de verbeteringen van het gebied rond station Den Haag Centraal. Ook de Koekamp krijgt een opknapbeurt, waardoor in het Stadspark extra bomen en zo’n 3000 ㎡ groen bij komen.

Meer informatie?

Heeft u vragen over werkzaamheden? Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden(externe link) of www.vananaarbeter.nl(externe link) of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis). Bent u benieuwd naar hoe de overkluizing eruit ziet en tot stand komt, kijk dan op www.denhaag.nl/rondjecentraal

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws