Aangepast zoeken

maandag 13 januari 2020

Nieuw telefoonnummer en e-mailadres meldpunt Bezorgd

Maakt u zich ernstig zorgen om iemand en vraagt die persoon zelf niet om hulp? Dan kunt u dit melden bij het meldpunt Bezorgd. Vanaf 1 januari heeft het meldpunt Bezorgd een nieuw telefoonnummer: 088-900 4000 en een nieuw e-mailadres: bureaudienst.zoetermeer@kwadraad.nl.

Voor wie is het meldpunt Bezorgd?

Het meldpunt is er voor alle inwoners van Zoetermeer. U kunt een melding doen of vragen om advies. Dit kan als u zich bijvoorbeeld ernstig zorgen maakt om iemand met psychiatrische problemen of een verslaving. Als iemand erg eenzaam is of als u ziet dat het huis van iemand erg vervuild is. Ook als iemand overlast veroorzaakt of andere ernstige problemen heeft, kunt u terecht bij meldpunt Bezorgd. Let op: de medewerkers van meldpunt Bezorgd geven geen acute zorg. Is er sprake van een noodsituatie? Bel dan 112.

Wat doet het meldpunt bezorgd?

De professionals van het meldpunt Bezorgd onderzoeken eerst of iemand al bekend is bij hulpverleners. Als dat niet zo is, gaan de medewerkers van het meldpunt naar de iemand toe. Zij maken dan een eerste inschatting van de situatie. Zij brengen daarna de zorgen in kaart om te kunnen bepalen welke ondersteuning nodig is.

Voor meer informatie: www.zoetermeer.nl/meldpuntbezorgd

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws