Aangepast zoeken

zaterdag 25 januari 2020

Drie inbrekers aangehouden in Nootdorp dankzij alerte melder

Nootdorp - De politie kreeg donderdag 23 januari rond 02.00 uur een inbraakmelding aan de Zonnehof. In de omgeving hielden agenten drie verdachten aan voor poging inbraak in een parkeergarage. Het ging om twee 25-jarige mannen uit Dordrecht en Zoetermeer en een 26-jarige verdachte uit Breda. Aan de toegangsdeur ontdekten agenten verse schade.


Een bewoner werd wakker van slijpgeluid en zag in het trappenhuis van de gezamenlijke parkeergarage drie onbekende personen lopen. Omdat hij een inbraak vermoedde, belde hij gelijk de politie en gaf daarbij de signalementen op van de verdachten. Agenten zagen in de nabije omgeving een auto rijden met daarin drie personen die aan de signalementen voldeden. Hierna zijn de drie aangehouden. De auto is voor nader onderzoek in beslag genomen.

Getuigen gezocht
Mogelijk zijn nog meer verdachten betrokken bij de poging inbraak. De melder vermoedde dat er nog minimaal een vierde verdachte in een tweede auto wegreed toen de politie aankwam op het Zonnehof. Hebt u iets opvallends gezien? Bel 0900-8844.

Inbrekerswerktuigen
De politie ging donderdagochtend 23 januari op zoek naar inbrekerswerktuigen. Ook zochten agenten in een sloot aan de Zonnehof. Daar troffen agenten goederen aan die voor onderzoek in beslag zijn genomen. Mocht u in de omgeving nog inbrekerswerktuigen – zoals een slijptol of koevoet - vinden, neem dan direct contact op met politie Pijnacker-Nootdorp via 0900-8844.

In welke situaties kan ik contact opnemen met 112?
In geval van spoed. Dus wanneer iemands leven in direct gevaar is of wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Door 112 te bellen kan iemands leven gered worden, kan de politie de daders van een misdrijf aanhouden of kan een misdrijf worden opgelost doordat de dader(s) kan worden betrapt.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws