Aangepast zoeken

woensdag 22 januari 2020

Bouw Gymworld bereikt hoogste punt

Op woensdag 15 januari 2020 is het hoogste punt van de bouw van Gymworld bereikt. Om dit moment te vieren hezen Wethouder Ingeborg Ter Laak (Sport) en Reggy Laatsch (Parkourdisciplines) symbolisch de vlag. Ingeborg ter Laak is trots: 'Gymworld is straks dé plek voor turnen en gymnastiek. Een trainings-en wedstrijdlocatie voor maar liefst 4.000 Zoetermeerse gymnasten, waar ze hun talenten en prestaties verder kunnen ontwikkelen.'

Hoogste punt

De goede samenwerking tussen partijen heeft er in de afgelopen periode voor gezorgd dat er veel gebeurd is. Het project ligt mooi op planning en dat zorgt ervoor dat vandaag het hoogste punt gevierd kan worden. We verwachten het project volgens planning in juli van dit jaar op te leveren.

Een nieuw herkenningspunt

Het nieuwe gebouw rijst aan de westkant van de stad, aan de Amerikaweg. Door de grootte en het ontwerp wordt Gymworld een herkenningspunt in de omgeving en een nieuw onderdeel van de 'skyline' van Zoetermeer. Het gebouw krijgt een landschappelijk en duurzaam ontwerp.

Over Gymworld

Gymworld Zoetermeer is een nieuwe, aantrekkelijke gymnastiek-accommodatie die als doel heeft de gehele gymnastieksport in Zoetermeer te versterken. In dit nieuwe iconische gebouw gaan nog dit jaar rond de 4000 Zoetermeerse gymnasten sporten. De grootste verenigingen die straks een plek krijgen in Gymworld zijn GV Pro Patria en CGV Zoetermeer. Ook komt er ruimte voor freerunning, dansen, een sport-medische voorziening zoals fysiotherapie en een horecabedrijf.

Meer informatie: www.zoetermeer.nl/gymworld

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws