Aangepast zoeken

donderdag 19 december 2019

Ouder echtpaar slachtoffer van laffe babbeltruc in Bleiswijk

Bleiswijk - Een ‘medewerker van een waterbedrijf’ kwam maandagavond op de Sterrenlaan met een smoes binnen bij een 77-jarige Bleiswijkse en haar man. Hij vertrok met geld en sierraden van het echtpaar. De politie spreekt graag met getuigen.


De man belde aan met de smoes dat hij in de omgeving werkzaamheden aan de waterleiding verrichtte en dat hij bij het echtpaar de waterleiding moest controleren. Niets was minder waar. Niet de waterleiding, maar de waardevolle spullen van het echtpaar hadden zijn aandacht. Zonder dat het tweetal het merkte, doorzocht de man de woning en vertrok vijftien minuten later. Kort daarna ontdekte het stel dat ze geld en sierraden misten.

Buurtonderzoek

Door agenten is in de buurt gezocht en uw hulp is welkom. Heeft u informatie en heeft u nog niet met de politie gesproken? Bel 0900-8844 of maak gebruik van het tipformulier. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000 of meld via meldmisdaadanoniem.

Kwetsbaar

Senioren zijn vaak kwetsbaar, gastvrij, goed van vertrouwen en behulpzaam. Criminelen maken hier helaas misbruik van. Vaak gebeuren babbeltrucs aan de deur, op straat, aan de telefoon en via de computer. Het is belangrijk dat senioren zich meer bewust zijn van het risico dat ze lopen. U kunt uw eigen veiligheid vergroten. Dat kan al met het toepassen van enkele eenvoudige tips. Op onze themapagina leest u meer informatie. Ook heeft de politie video’s gemaakt, waarin slachtoffers en politie uitleggen hoe een babbeltruc eruit kan zien. De filmpjes zijn ook te bekijken op de themapagina en kunnen daar ook gedownload worden.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws