Aangepast zoeken

maandag 9 december 2019

Gemeente Den Haag ondersteunt grote evenementen en festivals

De gemeente Den Haag ondersteunt in 2020 opnieuw 18 grote evenementen. Dat schrijft het College vandaag in een brief aan de gemeenteraad. Wethouder Economie Saskia Bruines: “Evenementen maken Den Haag aantrekkelijk, voor zowel bezoekers als de eigen bewoners. Bovendien is het goed voor de werkgelegenheid in onze stad.”


De gemeente heeft in totaal 23 aanvragen voor financiële ondersteuning ontvangen. Het College kent € 2.550.000 toe aan 18 evenementen. Net als voorgaande jaren is daarnaast € 400.000 gereserveerd voor het Promotiefonds Kleinschalige Publieksevenementen.

Steun is er bijvoorbeeld voor de NN CPC Loop Den Haag, het Bevrijdingsfestival Den Haag, Parkpop, Vlaggetjesdag, het Internationaal Vuurwerk Festival Scheveningen en de Royal Christmas Fair. Maar ook voor The Crave Festival, Jazz in de Gracht en BonFire Beach Fest. Wethouder Bruines (Economie): “We geven geld voor grote evenementen en festivals omdat we ook in 2020 een leuke stad willen zijn waar mensen graag komen, maar dit zijn ook echt Haagse feesten voor onze eigen inwoners. De komst van dit soort evenementen draagt bij aan een levendig Den Haag. Tegelijkertijd stimuleren we de lokale economie; daar profiteren Haagse ondernemers van.”

Meerjarige financiële ondersteuning

Door meerjarige financiële bijdragen (2019 - 2022) geeft de gemeente toonaangevende evenementen de kans zich door te ontwikkelen. Hierbij horen nationale vieringen zoals het Bevrijdingsfestival Den Haag en The Life I Live (Koningsnacht/Koningsdag). Maar ook Parkpop en de Royal Christmas Fair kunnen door meerjarige steun kwalitatief nog betere evenementen organiseren. Er worden met alle partijen duidelijke afspraken gemaakt over de gewenste ontwikkeling van het evenement en hoe de lokale economie hier nog meer van kan profiteren.

Meer informatie

Organisatoren kunnen jaarlijks een aanvraag indienen voor een bijdrage vanuit het budget voor Grootschalige Publieksevenementen. Voor het evenementenjaar 2020 zijn er in totaal 23 aanvragen voor financiële ondersteuning ingediend en in behandeling genomen. Het totale bedrag van alle aanvragen opgeteld bedraagt ruim 3,15 miljoen.

De beoordeling van de aanvragen vindt plaats op basis van beleidsdoelstellingen in combinatie met adviezen van een extern bureau op het gebied van financiën en marketing. Organisaties die niet in aanmerking komen voor de subsidie voor grote evenementen, wordt bijvoorbeeld gewezen op financieringsmogelijkheden vanuit het Promotiefonds voor Kleinschalige Publieksevenementen.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws