Aangepast zoeken

donderdag 5 december 2019

DOCUMENTAIRE OVER DRUMMER KOEN HERFST OP YOUTUBE VERSCHENEN

Documentairemaker Alfredo Pouwiel, die eerder documentaires over rapper STEEN en graffitikunstenaar KBTR maakte, heeft een nieuwe documentaire gemaakt over de Haagse drummer en componist Koen Herfst. De documentaire vertelt het verhaal over de totstandkoming van Koen’s nieuwe soloalbum LEO: een conceptalbum over de dood van Leo Herfst, Koen zijn vader, die stierf toen Koen slechts 10 maanden oud was. De documentaire is vanaf vandaag te bekijken via www.leothealbum.com 

De documentaire geeft een kijkje achter de schermen van de totstandkoming van het album -van het schrijfproces thuis tot opnames in de studio met Anneke van Giersbergen en Merijn van Haren (Navarone)- maar neemt de kijker ook o.a. mee naar de Johan Cruijf Arena, waar Koen Herfst twee jaar geleden al drummend uit het dak kwam tijdens ‘Armin Only’, de megashow Armin van Buuren. 

OVER KOEN HERFST 
Koen Herfst heeft gewerkt met o.a. ARMIN VAN BUUREN, EPICA, I CHAOS en DEW-SCENTED en werd 6 jaar op rij verkozen tot ‘Beste Hardrock/Metal drummer Benelux’ door lezers van de ‘Slagwerkkrant’. Hij organiseert jaarlijks zijn eigen drumfestival Herfstfest, heeft een band gevormd met Paul Quinn van Saxon (THE CARDS), organiseerde 2000 DRUMMERS AAN ZEE samen met Cesar Zuiderwijk en speelde onlangs met een van zijn jeugdhelden JOHN PETRUCCI (Dream Theater) op de Sena European Guitar Awards.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws