Aangepast zoeken

woensdag 2 oktober 2019

Nieuwe natuurspeelplek op Speelboerderij De Weidemolen

Op zaterdag 12 oktober zijn inwoners en kinderen vanaf 6 jaar tussen 15.00 en 17.00 uur van harte welkom op Speelboerderij De Weidemolen in Oosterheem. Op het terrein van de Speelboerderij komt een nieuwe natuurspeelplek. De kinderen kunnen deze middag aangeven wat ze graag in de nieuwe natuurspeelplek willen doen en beleven. Ontwerper Suzanne van Ginneken gaat aan de hand van de opgegeven wensen een schetsontwerp maken.

Vervolg


Het schetsontwerp wordt eerst besproken met de gemeente en de klankbordgroep (die bestaat uit bewoners die zich hiervoor hebben opgegeven) uit de buurt en getoetst op haalbaarheid en wenselijkheid. Daarna volgt een presentatie aan de buurt. Na eventuele aanpassingen wordt een definitief ontwerp gemaakt. Naar verwachting is de nieuwe natuurspeelplek klaar in de zomer van 2020.

Aanleiding voor deze nieuwe speelplek

In de wijk Oosterheem bestaat de wens om meer speelgelegenheid te creëren voor kinderen vanaf 6 jaar. Deze plek moet ook geschikt zijn voor minder valide kinderen. De Weidemolen bleek hier een geschikte locatie voor te zijn. De nieuwe speelplek komt onder andere tot stand door een donatie van Fonds 1818.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws