Aangepast zoeken

dinsdag 17 september 2019

Sporten en bewegen tijdens de Nationale Sportweek

Sporten maakt fitter, maar het geeft ook meer zelfvertrouwen, het leert grenzen stellen en eroverheen te gaan: 'Sport doet iets met je'! Het thema van de Nationale Sportweek van vrijdag 20 tot en met zondag 29 september.

Dit jaar opent Ingeborg ter Laak, wethouder Sport op zondag 22 september om 13.00 uur, de Nationale Sportweek op de Markt. Zij doet dit niet alleen maar samen met freestyle voetballer Tom Vegter én met het publiek. Ook dit keer pakken we uit: iedereen die meedoet met de opening ontvangt de enige echte Sportweekvoetbal én alle Zoetermeerders krijgen de kans om tien dagen lang een nieuwe of andere sport uit te proberen. Na de opening neemt Tom Vegter iedereen mee in zijn avontuur met een spectaculaire demonstratie waar discipline, passie en positiviteit centraal staan. Ervaar ook 'sport doet iets met je' en haal de Sportweekvoetbal op bij de Combinatiefunctionarissen Sport.

Demonstraties en Sport- en zorgmarkt

Ruim veertig sportaanbieders uit Zoetermeer staan zondag 22 september, van 12.00 tot 17.00 uur, op de sport- en zorgmarkt. Bezoekers kunnen zich bij de diverse stands laten informeren over de vele mogelijkheden op sportgebied en tegelijkertijd genieten van aantrekkelijke demonstraties. Dit varieert van judo tot boksen en van basketballen tot cheerleading. De Combinatiefunctionarissen Sport zijn ook aanwezig en geven informatie over de verschillende sporten die te vinden zijn op kennismakingscursus.nl.

10 dagen sporten én met korting

De Nationale sportweek is dit jaar tien dagen lang. Met meer dan 100 sportactiviteiten in Zoetermeer en een aantal met korting! De strippenkaart is op te halen bij de winkeliers in het Stadshart, lever hem in en pak de kortingen! Het gehele sportieve aanbod staat op www.nationalesportweek.nl. Meer informatie is te vinden op www.zoetermeer.nl/sportweek.
Dit jaar organiseert NOC*NSF samen met de gemeente Zoetermeer, de zestiende editie van de Nationale Sportweek. Het sportevenement zet Nederland 10 dagen lang sporten in de etalage en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is.
De gemeente Zoetermeer en een aantal sport- en leisureaanbieders grijpen dit sportevenement met beide handen aan. Dit doen ze door diverse sportactiviteiten op een aantrekkelijke manier onder de aandacht van de inwoners van Zoetermeer te brengen. Deze aanbieders zijn Ayers Rock, Gamecity Zoetermeer en SilverDome, SnowWorld, McDonald's, Postiljon Zoetermeer, MBO Rijnland en Stadshart Zoetermeer.

Nationale Sportweek in het Stadshart

Zondag 29 september staat het Stadshart ook in het teken van de Nationale Sportweek. De gemeente Zoetermeer en Stadshart Zoetermeer organiseren van 12.00 tot 17.00 uur verschillende sportactiviteiten in en rond om het Stadshart. Iedereen kan gratis meedoen. De activiteiten vinden op volgende locaties plaats: Burgemeester van Leeuwenburgpassage, Promenadeplein, Cadenzaplein, Noordwaarts en de Passage.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws