Aangepast zoeken

maandag 2 september 2019

No Show Actie van Start

Leerplichtambtenaren en verzuimmedewerkers van MBO Rijnland bezoeken de eerste week van september schoolklassen om vroegtijdig schoolverlaten te voorkomen. Zij checken of studenten die zich hebben ingeschreven ook daadwerkelijk zijn gestart met hun vervolgopleiding. Deze No Show Actie wordt sinds 2014 jaarlijks uitgevoerd. Wethouder Iedema (Onderwijs) bezocht maandag 2 september ook een klas.

Wethouder Iedema (Onderwijs) is blij met deze gezamenlijke actie: 'We willen met deze actie voorkomen dat jongeren uit het zicht raken of school vroegtijdig verlaten. Jongeren zonder vervolgopleiding proberen we zo snel mogelijk terug naar school of werk te begeleiden, zo vergroten we hun kansen op de arbeidsmarkt'.

De actie is onderdeel van het plan om thuiszitters en schoolverlaters tegen te gaan. Ieder jaar maken zo'n 750 jongeren uit Zoetermeer de overstap van voortgezet onderwijs naar het middelbaar beroepsonderwijs. Meestal gaat dat zonder problemen, maar dat geldt niet voor iedereen. Jongeren waarbij de aanmelding niet goed is verlopen, worden opgezocht en geholpen om alsnog een geschikte plek te vinden.
Jongeren die extra zorg of ondersteuning nodig hebben bij loopbaanbegeleiding worden in contact gebracht met een casemanager. Jongeren die helemaal niet bereikbaar zijn, kunnen verrast worden met een huisbezoek. Vorig jaar heeft ruim 98% procent van de scholieren de overstap naar het MBO succesvol gemaakt.

Meer informatie

Met een mbo-opleiding starten kan tot 1 oktober. Jongeren die nog geen school of werk hebben gevonden, kunnen zich melden bij het jongerenloket voor begeleiding. Vraag naar een casemanager RMC via 14 079.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws