Aangepast zoeken

donderdag 5 september 2019

Negende editie van CuliNESSE trekt 39.000 bezoekers

Verhuizing zonder bijzonderheden verlopen


Afgelopen weekend was de negende editie van culinair muziekfestival CuliNESSE. Op donderdag, vrijdag en zaterdag haalde de organisatie bands als BLØF, Guus Meeuwis, K’s Choice, Clouseau, Davina Michelle, Jett Rebel Waylon, Maan, Wulf en, DI-RECT naar het strand in Nesselande. De negende editie, voor het eerst op de nieuwe locatie aan het Oeverpark, trok met drie uitverkochte dagen elke dag 13.000 bezoekers. 


 Het festival, wat eerst plaatsvond op het noorderstrand, was voor het eerst te vinden op het zuiderstrand en Oeverpark. ‘Een nieuwe locatie is altijd spannend. Bijna alsof je een eerste editie organiseert, maar dan direct met 13.000 bezoekers per dag.’ Aldus de organisatie. ‘Gelukkig is alles goed gegaan, op wat kleine punten na. Wel hebben we veel geleerd van deze editie, informatie en ervaring die we zeker meenemen naar 2020. Nu weten we daadwerkelijk hoe het nieuwe terrein werkt en hoe bezoekers zich bewegen, dat was voor deze editie nog inschatten.’
 Hoogtepunten waren o.a. het optreden van DI-RECT, waar ineens Jett Rebel op het podium verscheen. Ook ontstond er een duo optreden tijdens de show van Niels Geusebroek, waar Sam Bettens (leadzanger K’s Choice) op het podium mee kwam zingen. Het optreden van de Nieuwerkerkse Davina Michelle, nog relatief onbekend toen zij geboekt werd voor CuliNESSE, werd extreem goed bezocht.
De nieuwe datum voor CuliNESSE is inmiddels bekend: 27, 28 en 29 augustus 2020 zal het feest opnieuw plaatsvinden in Rotterdam Nesselande.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws