Aangepast zoeken

dinsdag 3 september 2019

Kennisuitwisseling over digitale veiligheid op de Dutch Innovation Factory

Een groep van 60 deelnemers van de International Cyber Security Summer School (ICSSS) uit diverse landen is vrijdag 30 augustus verwelkomd door wethouder Iedema (Onderwijs en Economie) in de Dutch Innovation Factory.


Wethouder Iedema: 'Cybercriminaliteit heeft grote impact op de samenleving. Om dit tegen te gaan is goed onderwijs en onderzoek onmisbaar. De Summer School is een goed initiatief om kennis over te dragen en toekomstige digitale veiligheidsexperts en leiders te informeren, inspireren en motiveren.'

De cursisten zijn tijdens de Summer School uitgedaagd om aan actuele veiligheidsvraagstukken te werken. De Dutch Innovation Factory vormde het decor van de slotdag waar specialisten, het onderwijs en bedrijfsleven waren samengekomen voor de eindpresentaties over innovatieve veiligheidsoplossingen.
De vijfde editie van de Summer School is georganiseerd door The Hague Security Delta & The Hague Center for Strategic Studies. Samen met partners NATO Communications & Information Agency, Europol, EY, Universiteit Leiden en het Dutch Innovation Park bieden zij een stevig programma van één week op het vlak van Cyber Security. 60 getalenteerde studenten en young professionals uit 22 landen zijn hiervoor geselecteerd en hebben de afgelopen week kennis en ervaring opgedaan over recente ontwikkelingen op het gebied van digitale veiligheid. Daarnaast hebben zij experts en professionals ontmoet van de meest belangrijke organisaties op het gebied van digitale veiligheid en hebben zij gewerkt aan het oplossen van security uitdagingen.
Cyber Security is één van de centrale thema's van het Dutch Innovation Park. De gemeente Zoetermeer ondersteunt sinds 2017 het Cyber Security MKB lectoraat van de Haagse Hogeschool.

Over Dutch Innovation Park

De Dutch Innovation Factory is gevestigd op het Dutch Innovation Park in Zoetermeer. Dutch Innovation Park is dé hotspot in de regio voor toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en e-health & care. Hier delen IT-bedrijven en ruim 700 IT-studenten kennis en werken er samen. Door de synergie op het park ontstaan innovaties en nieuwe business. Dutch Innovation Park verbindt en biedt kansen. Kijk voor meer informatie op: www.dutchinnovationpark.nl.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws