Aangepast zoeken

vrijdag 13 september 2019

Burgemeester Aptroot zet Zoetermeerse redders in het zonnetje

Burgemeester Aptroot zette donderdag 12 september de heer en mevrouw Spiering uit Zoetermeer in het zonnetje. Op zondag 4 augustus 2019 redden zij een man uit het water aan de Veenweg in Leidschenveen.

De heer en mevrouw Spiering schoten onmiddellijk te hulp toen zij vlak voor zich een man met zijn fiets het water langs de Veenweg in Leidschenveen in zagen rijden. De heer Spiering bedacht zich geen moment en sprong het water in om het slachtoffer, die inmiddels onder water verdwenen was, te redden. 'Ik was hem in het diepe deel van de vaart heel even kwijt, maar gelukkig had ik snel zijn hoofd boven water.' Met de hulp van een andere toegesnelde man werd het slachtoffer op de kant getrokken. Ook de fiets van de man werd door de heer Spiering uit het water gehaald. Mevrouw Spiering belde met 112 waardoor er snel een ambulance aanwezig was.

'Het had allemaal heel anders kunnen aflopen'

Het ambulancepersoneel heeft het slachtoffer, dat gelukkig aanspreekbaar was, gecontroleerd en meegenomen naar een ziekenhuis. Aan de reddingsactie hield de heer Spiering alleen een nat pak over en hij was flink geschrokken: 'Het was de eerste keer dat ik zoiets meemaakte. Op het moment zelf besef je allemaal nog niet zo goed, maar toen ik in mijn natte kleding op de fiets naar huis zat drong het wel ineens tot me door dat het allemaal heel anders af had kunnen lopen.'

Heldendaad

Burgemeester Aptroot roemde de reddingsactie: 'Fantastisch dat er mensen zijn die zo snel en alert reageren als iemand in nood is. Dankzij uw optreden is er snel hulp geboden. Daarvoor kunnen wij u niet genoeg bedanken.' De twee agenten die bij het incident zijn geweest, waren ook aanwezig om de heer en mevrouw Spiering te bedanken voor hun moedige actie.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws