Aangepast zoeken

vrijdag 13 september 2019

Burgemeester Aptroot: Dit soort clubs wil je absoluut niet in je stad

In de nacht van 13 september heeft er een schietincident plaatsgevonden bij horecagelegenheid Club Magnum aan de Van der Hagenstraat. Niemand raakte daarbij gewond. Burgemeester Aptroot liet zich 's nachts ter plekke op de hoogte brengen van het incident en noemt het volstrekt onacceptabel. De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart.

Beveiligers van de horecagelegenheid zagen rond 2.50 uur een kleine lichtgekleurde auto met een donker dak stoppen aan de Van der Hagenstraat. Een man die uit het voertuig stapte loste vervolgens meerdere schoten. Daarna stapte de man weer in de auto en reed met hoge snelheid weg. De beveiligers belden direct 1-1-2, waarna meerdere politie-eenheden op locatie kwamen. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart. Er zijn meerdere kogelinslagen en -hulzen aangetroffen. Club Magnum was op het moment van het incident gesloten. Een andere nabijgelegen horecagelegenheid was nog wel geopend. Niemand van de aanwezigen raakte gewond.

'Voor de eeuwigheid sluiten'

Burgemeester Aptroot: 'Dit is het zoveelste incident. Dit soort clubs wil je absoluut niet in je stad. Het liefst zou ik ze voor de eeuwigheid willen sluiten. Ik zal alles doen wat in mijn macht ligt, want dit risico wil ik niet in Zoetermeer. Tijdens het onderzoek van de politie gaat de zaak sowieso dicht en ik beraad me over de verdere maatregelen.'

Getuigen gezocht

Het onderzoek naar het schietincident is in volle gang. Mensen die informatie denken te hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek worden verzocht contact op te nemen met de districtsrecherche Zoetermeer - Leidschendam/Voorburg via het nummer 0900-8844. U kunt uw informatie ook anoniem melden via het nummer 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws