Aangepast zoeken

zondag 29 september 2019

Agent raakt gewond tijdens horecanacht

Zoetermeer - Een politieman is zondagochtend rond 04.30 uur gewond geraakt bij een ruzie en heeft daarbij zijn neus gebroken. De verdachte, een 17- jarige man uit Den Haag werd direct aangehouden.

Rond 04.30 uur kregen agenten een melding dat er tijdens de horecanacht in Zoetermeer op het Oostwaarts een ruzie was ontstaan tussen verschillende personen. Toen de agenten op de locatie aankwamen zagen zij een groep jongeren onenigheid met elkaar hebben. Toen twee mannen ruzie met elkaar kregen stapte een agent op hen af en probeerde ze uit elkaar te halen. Zonder aanleiding en onverwachts sloeg een van de mannen de agent met een harde vuistslag vol in zijn gezicht. De neus van de agent begon direct te bloeden. De 17- jarige verdachte werd aangehouden en verzette zich hierbij. De agent is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan en daar bleek zijn neus gebroken te zijn. De aangehouden man wordt gehoord en de politie onderzoekt de zaak nader. 


Geweld tegen politiemensen of anderen met een publieke taak

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Ook als er aanwijzingen zijn dat het geweld is gepleegd onder invloed van alcohol of drugs, kunnen verdachten zwaardere straffen krijgen.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws