Aangepast zoeken

woensdag 7 augustus 2019

Vrijdag 6 t/m zondag 8 september wordt het UIT Festival Den Haag weer groots gevierd 

Van vrijdag 6 t/m zondag 8 september wordt het UIT Festival Den Haag traditioneel groots gevierd. Een grote diversiteit aan voorstellingen op het gebied van o.a. theater, dans, cabaret en muziek zorgen voor een feestelijk begin van het nieuwe culturele seizoen. Op het Lange Voorhout en in de culturele instellingen worden er veelal gratis previews getoond van het cultuurseizoen 2019-2020.

UIT IN DE WIJK

Op vrijdag start het UIT Festival Den Haag met UIT in de Wijk, een programma van theaters en bibliotheken die cultuur in zeven Haagse stadsdelen een podium bieden. Deze Cultuurankers hebben ieder een eigen programma, met als verbindend element artiesten als Crosstown(dans) en Karsu (muziek) die tussen de verschillende cultuurankers reizen. Ook Paard opent haar deuren op de eerste avond van het UIT Festival Den Haag met ‘Paard van Stal’, een programma met korte optredens die een voorproefje bieden van wat de bezoeker het aankomende seizoen in het Paard kan verwachten.

URBAN OP UIT NACHT 2019

Op vrijdagavond en op de zaterdag is het Lange Voorhout overdag het toneel van het Embassy Festival. Om 20.00 uur vloeit dit festival over in de UIT Nacht van het UIT Festival Den Haag. Deze avond staat dit jaar in het teken van een verrassend en energiek urban programma met o.a. A Mili en Nana Fofie. A Mili stond eerder dit jaar al met een energiek optreden tijdens het THE LIFE I LIVE. Maar daar blijft het niet bij. Podia en theaters in het centrum van Den Haag sluiten ook dit jaar weer bij de UIT Nacht aan. Van concerten in de Nieuwe Kerk tot een gezellige en sfeervolle buitenbioscoop van Filmhuis Den Haag (film: Lola Rennt). Voor ieder wat wils klinkt cliché, maar het is zondermeer weer ontzettend waar. Korzo biedt deze avond een programma met alle mogelijke vormen van dans, Diligentia gaat met de urban programmering mee en biedt i.s.m. GUAP een urban programma aan en Het Nationale Theater toont in de Koninklijke Schouwburg een exclusieve preview van ‘The Children’, een eigen en nieuwe productie van Eric de Vroedt.

PLEZIER OP HET VIZIER TIJDENS DE CULTUURMARKT

Traditiegetrouw wordt het UIT Festival Den Haag afgesloten met de uitgebreide cultuurmarkt op het Lange Voorhout. Hier presenteren honderd culturele instellingen zich aan het publiek. Bezoekers kunnen heerlijk flaneren over een van de mooiste stukjes van Den Haag en tegelijkertijd alle cultuur tot zich nemen en zich laten inspireren over wat te doen en waar heen te gaan in het cultuurseizoen 2019-2020. Tradities zijn er om in ere te houden dus ook dit jaar kunnen er weer kaarten voor theaters en instellingen gekocht worden met flinke korting. Er worden voorproefjes van voorstellingen gegeven op de vijf podia en bij de instellingen. Dit jaar met o.a. Farbod (cabaret), Zuco 103Ruben Hein, Swingin’in New Orleans van The Legends ft. Michael Varekamp en een speciaal programma in het kader van 30 Jaar Ooievaarspas.

 UIT FESTIVAL DEN HAAG: DE TRAILER VAN JOUW CULTUURSEIZOEN

Vrijdagavond 6 september | v.a. 17.00 uur: UIT in de Wijk en Paard Van Stal

Zaterdag 7 september | v.a. 20.00 uur: UIT Nacht Lange Voorhout & previews in culturele instellingen

Zondag 8 september| 12.00 – 18.00 uur: Lange Voorhout Cultuurmarkt en 5 podia / previews in culturele instellingen

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws