Aangepast zoeken

dinsdag 27 augustus 2019

Politie ruimt hennepkwekerij aan de Vasariruimte

Afgelopen week heeft het hennepteam van de politie in een woning aan de Vasariruimte een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij werd ontdekt naar aanleiding van een anonieme melding.

Hieropvolgend werd door de collega's van het hennepteam bij de woning een nader onderzoek gedaan en na voldoende indicatie werd de woning betreden.
In de woning werd een kweekruimte aangetroffen waar 257 planten stonden te bloeien.

Tevens bleek, na onderzoek van de elektrische installatie, dat er sprake was van diefstal stroom. De energieleverancier deed aangifte van de diefstal en heeft de woning afgesloten van stroom.

In de woning was niemand aanwezig.  In aanmerking komende verdachten worden op een later tijdstip uitgenodigd voor verhoor. Hierna zal overleg worden gepleegd met de Officier van Justitie welke een beslissing zal nemen over de zaak.

Het kweken van hennep is illegaal en gevaarlijk. Achter de kwekerijen gaan vaak criminele organisaties schuil. Zoetermeer pakt deze organisaties, maar ook thuistelers hard aan. Het is daarom belangrijk dat u altijd een melding doet als u een vermoeden heeft van een hennepkwekerij bij u in de buurt.

Hoe doet u een melding van een hennepkwekerij?
U kunt een melding doen bij de politie via:
0900-8844 (lokaal tarief)
0800-7000 (gratis) Anoniem bij: Meld Misdaad Anoniem

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws