Aangepast zoeken

zaterdag 31 augustus 2019

Man lost schot bij vechtpartij Gouda

Gouda - Agenten hielden vrijdag 30 augustus rond 04.30 uur een 30-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan. Hij wordt ervan verdacht een schot te hebben gelost na een vechtpartij in de Cappenersteeg/Stoofsteeg.

Vrijdagochtend rond 03.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat op de Cappenersteeg in Gouda een vechtpartij gaande was. Hierbij zouden meerdere personen betrokken zijn. De vechtpartij is vervolgens verder gegaan in de Stoofsteeg. Een van de betrokken personen zou hierbij een schot hebben gelost en er vervolgens vandoor zijn gegaan. Na deze vechtpartij gaven getuigen een signalement van de verdachte.


Overlastgevend persoon

Korte tijd later kwam een melding binnen van een overlastgevend persoon op de IJssellaan in Gouda. Toen agenten hier aankwamen, zagen zij dat deze persoon voldeed aan het signalement van de verdachte die eerder die ochtend bij de vechtpartij in de Cappenersteeg/Stoofsteeg een schot had gelost. De man ging er vandoor toen de agenten hem wilden aanhouden. Hierop losten zij een waarschuwingsschot. De verdachte kon vervolgens worden ingerekend. De recherche onderzoekt de zaak verder.

Getuigenoproep

Ondanks de aanhouding is de politie nog op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord rondom de Cappenersteeg of Stoofsteeg in Gouda op de vroege ochtend van vrijdag 30 augustus? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws