Aangepast zoeken

woensdag 21 augustus 2019

Spookrijder na achtervolging klemgereden in tunnel Leidschendam

Gisteren reden agenten ter hoogte van de Rijksstraatweg waar zij een voertuig zagen rijden en deze aan een verkeerscontrole wilden onderwerpen.
Toen zij voor dit voertuig reden gaven zij de bestuurder van dit voertuig een volg-teken. De bestuurder van dit voertuig negeerde dit volg-teken en reed weg in de richting van de Bezuidenhoutseweg in Den Haag.

Hierna werd een stop-teken gegeven waar ook geen gehoor aan werd gegeven door deze bestuurder waarna de bestuurder met hoge snelheid probeerde te vluchten in de richting van de Spoortunnel. Na een korte achtervolging nam de bestuurder van dit voertuig een levensgevaarlijke beslissing en stuurde zijn voertuig tegenstrooms de Spoortunnel in wat leidde tot levensgevaarlijke situaties. Hierbij bracht hij de veiligheid voor andere weggebruikers in het geding.

Kort leek het erop dat de bestuurde eieren voor zijn geld koos waarna hij zijn voertuig tot stilstand bracht. Hierbij hebben agenten geprobeerd het portier te openen om de bestuurder te kunnen aanhouden. Toen dit niet lukte is er geprobeerd het raam van de bestuurder in te slaan. Toen dit niet lukte reed de bestuurder achteruit tegen een dienstvoertuig aan waarna hij ervandoor ging.

De bestuurder van dit voertuig stuurde zijn voertuig via de andere weghelft de Spoortunnel in waar hij bij het Temeculaplein in Voorburg eruit kwam. Net nadat je denkt dat één tunnel in de verkeerde rijrichting nog niet genoeg was, besloot de bestuurder de Parktunnel ook tegenstrooms in te rijden in de richting van autosnelweg A4. Hierbij heeft hij bij meerdere voertuigen schade gereden. Toen agenten inmiddels de Parktunnel, via de juiste zijde, inreden was de weg inmiddels door behulpzame burgers versperd voor deze bestuurder waarna onze collega's dit voertuig hebben klemgereden en de bestuurder is aangehouden. Wonder boven wonder zijn er geen slachtoffers gevallen aan zowel de kant van de burgers als die van de politie . Dit had echter heel anders af kunnen lopen.

De bestuurder wordt verdacht van het rijden onder invloed van drugs, gevaar of hinder veroorzaken voor andere weggebruikers en het verlaten van een plaats van ongeval. Tevens bleek de verdachte niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Het voertuig van de verdachte is in beslag genomen. Daarnaast bleek de verdachte nog schorsende voorwaarden te hebben die hij door de rechter voor een eerdere strafzaak opgelegd heeft gekregen. De verdachte mag zich binnenkort opnieuw gaan verantwoorden bij de politierechter.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws