Aangepast zoeken

woensdag 7 augustus 2019

Bouw nieuw fietsviaduct, A4 bij Den Haag afgesloten

Donderdag 8 t/m 10 augustus A4 bij knooppunt Ypenburg afgesloten

De gemeente Den Haag maakt ruim baan voor de fiets. Met de komst van het nieuwe fietsviaduct over de snelweg A4 wordt opnieuw een ontbrekende schakel ingevuld van de sterfietsroute Trekfietstracé. Deze sterfietsroute verbindt Ypenburg met de Haagse binnenstad. Hierdoor kunnen fietsers met zo min mogelijk barrières, makkelijker en veiliger naar het centrum van Den Haag doortrappen. Door de plaatsing van een onderdeel van het fietsviaduct zal het verkeer in de avonden en nachten van donderdag 8 tot en met zeker zaterdagochtend 10 augustus in de avonden en nachten enig hinder ondervinden.

Planning en bereikbaarheid


De eerste avond en nacht zijn de hoofdrijbanen van de A4 afgesloten en de tweede avond en nacht de verbindingsbogen van en naar de A13. Weggebruikers wordt geadviseerd om de omleidingsroutes te volgen.

Het fietsviaduct komt te liggen tussen de opening in de geluidswal langs de A4 aan de zijde van Ypenburg in de wijk Bosweide en, aan de andere zijde van de A4, het golfterrein Leeuwenbergh. Tijdens het plaatsen van het viaduct is het deel van de snelweg waarboven gewerkt wordt afgesloten. Om overlast voor het verkeer op de A4 zoveel mogelijk te beperken, wordt het werk ’s avonds en ’s nachts uitgevoerd.


Nacht 1: donderdag 8 augustus vanaf 19.00 uur tot en met vrijdag 9 augustus 6.00 uur. De hoofdrijbanen van de A4 zijn afgesloten in beide richtingen. De verbindingsbogen A4/A13 en A13/A4 zijn deze nacht open.


Nacht 2: vrijdag 9 augustus vanaf 19.00 uur tot zaterdag 10 augustus 9.00 uur. De verbindingsbogen zijn afgesloten. Deze nacht zijn de hoofdrijbanen van de A4 beide open.


Naar verwachting is het werk zaterdagochtend 10 augustus klaar. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt het werk alsnog afgemaakt op zaterdag 10 augustus vanaf 19.00 uur tot zondag 11 augustus 9.00 uur. Ook dan zijn de verbindingsbogen afgesloten en de hoofdrijbanen van de A4 beide open.


Werkzaamheden


Het deel van het fietsviaduct dat boven de snelweg komt, bestaat uit 4 stalen delen. Deze zijn gemaakt in een fabriek en worden 8 en 9 augustus met speciaal vervoer naar de locatie gebracht. Hier worden de onderdelen vervolgens met grote kranen direct op de juiste plek geplaatst. Hiervoor zijn in het afgelopen jaar steunpunten gebouwd, aan weerszijden van de A4 en in de middenberm van de A4.


Trekfietstracé


De gemeente Den Haag werkt aan een aantal zogenoemde sterroutes. Dit zijn fietsroutes die met zo min mogelijk barrières naar het centrum van Den Haag leiden waardoor de fietser veiliger en makkelijker kan doortrappen. Het Trekfietstracé is éen van die sterroutes, deze verbindt Ypenburg met de Haagse binnenstad.

Een deel van het Trekfietstracé moet nog aangelegd worden, zoals het fietsviaduct over de A4. Nadat het viaduct op zijn plek staat, wordt deze afgebouwd. Vervolgens wordt het deel van het tracé aangelegd vanaf het fietsviaduct naar de Westvlietweg. Naar verwachting is dit deel van het Trekfietstracé medio 2020 klaar.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws