Aangepast zoeken

maandag 5 augustus 2019

Bezoek de expositie bijen in het Stadhuis-Forum

Bent u deze zomervakantie op zoek naar een expositie over (wilde) bijen? Bezoek dan de kleine expositie over (wilde) bijen in het Stadhuis-Forum.

Wist u dat er in Nederland 358 soorten bijen (inclusief honingbij en hommels) zijn? Het gaat niet zo goed met de (wilde) bij in Nederland, de helft van de bijen wordt bedreigd. Bijen zijn zeer belangrijk voor onze voedselvoorziening, want ze zorgen voor bestuiving van 80% van onze voedselgewassen. Bijen hebben voedsel, nestgelegenheid voor hun nageslacht nodig en bloemen waaruit ze stuifmeel en nectar kunnen halen.

Bijvriendelijkste gemeente van Nederland

De gemeente Zoetermeer beheert het groen zoveel mogelijk bijvriendelijk en heeft daarom bijenlinten en bijenidylles aangelegd. Er zijn bomen geplant en de bermen worden op verschillende momenten gemaaid. De gemeente is partner van Bijenlandschap en Nederland Zoemt. De prijs voor de bijvriendelijkste gemeente van Nederland is in 2018 gewonnen door de gemeente Zoetermeer.

Steentje bijdragen

U als bewoner kunt ook een steentje bijdragen door ervoor te zorgen dat in uw tuin of terras het hele jaar planten in bloei staan. Maak in de tuin rommelige hoekjes, open zanderige plekjes omdat een groot deel van de bijen in de grond nestelen en plaats een bijenhotel. Op de expositie vindt u een en ander aan informatiemateriaal. Neem uw kinderen mee, er ligt een bijenkleurplaat voor ze klaar! Meer informatie vindt u op www.bijenlandschap.nl en www.nederlandzoemt.nl.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws