Aangepast zoeken

maandag 1 juli 2019

Wethouders zetten zich in voor sporten met een beperking

Op 22 juni tekenden negen wethouders uit regio Haaglanden de intentieovereenkomst 'Inclusief - Sport & Bewegen Haaglanden'. Hiermee bevestigen zij dat gemeenten binnen de regio nauwer gaan samenwerken om mensen met een fysieke of verstandelijke beperking optimaal te ondersteunen bij het sporten en bewegen. Zo zullen de gemeenten het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking binnen de regio beter op elkaar afstemmen.

Feestelijke botenparade met 50 sporters

Voorafgaand aan de ondertekening van de intentieovereenkomst, vond een feestelijke botenparade door de Haagse grachten plaats, waarbij ruim 50 sporters met een verstandelijke beperking van de Special Olympics Regionale Spelen aandacht vroegen voor de gehandicaptensport. Zij werden op de boten vergezeld door de negen wethouders uit regio Haaglanden, verschillende betrokken partners van de Special Olympics Regionale Spelen en Special Olympics Nationale Spelen en een heus dweilorkest.

Intentieovereenkomst 'Inclusief - Sport & Bewegen'

Na afloop ondertekenden de negen wethouders in aanwezigheid van de sporters de intentieovereenkomst 'Inclusief - Sport & Bewegen Haaglanden'. Wethouder Ingeborg ter Laak: 'We willen graag het signaal afgeven dat sporten voor iederéén vanzelfsprekend is. Door actief de samenwerking te zoeken in de regio, kunnen we ons sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking binnen de regio optimaal op elkaar afstemmen.'
De intentieovereenkomst werd getekend door wethouder Ingeborg ter Laak van Gemeente Zoetermeer, wethouder Pieter Varekamp van Gemeente Westland, wethouder Nadine Stemerdink van Gemeente Leidschendam-Voorburg, wethouder Karin Schrederhof van Gemeente Delft, wethouder Björn Lugthart van Gemeente Rijswijk, wethouder Ankie van Tatenhove van Gemeente Lansingerland, plaatsvervangend wethouder Hubert Schokker van Gemeente Wassenaar, wethouder Wendy Renzen-van Leeuwen van Gemeente Midden Delfland en wethouder Richard de Mos van Den Haag.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws