Aangepast zoeken

dinsdag 16 juli 2019

Werkzaamheden gestart voor fleurig ‘rondje Meerpolder’

Een langgekoesterde wens van natuurminnend Zoetermeer gaat in vervulling: binnenkort is het mogelijk om op de fiets te stappen voor een ‘rondje Meerpolder’. En dat is niet alleen voor fietsliefhebbers goed nieuws.

Ook bijen profiteren van de aanleg van het ontbrekende stuk fietspad tussen het Polderpad en het Stompwijksepad. De bermen worden ingezaaid met een mengel van bloemen- en kruidenzaden. Dat is goed voor de biodiversiteit, zorgt voor voedsel voor de bijen én geeft ’s zomers een kleurrijke aanblik. Het fietspad komt op het lage gedeelte van de dijk, aan de kant van het Buytenpark. Voetgangers mogen ook gebruiken van het fietspad; daarentegen zijn brom- en snorfietsers en ruiters niet toegestaan.

Onderhoud

De aanleg van het fietspad wordt gecombineerd met onderhoudswerkzaamheden aan de kade door het Hoogheemraadschap van Rijnland, zoals het ophogen van de berm, het aanbrengen van beschoeiing en het herstellen van hekken. De werkzaamheden zijn eind juni gestart en duren naar verwachting tot november.

Duurzaam & Groen Zoetermeer

Zoetermeer is niet alleen rijk aan faciliteiten, maar ook een groene stad. Zoetermeer wil ook in de toekomst een prettige en gezonde stad blijven. Een stad waar inwoners volop kunnen genieten van hun leefomgeving. Met het programma Duurzaam & Groen Zoetermeer 2016-2020 werkt de gemeente aan een natuurrijk en groen Zoetermeer en een CO2-neutrale stad in 2040, samen met milieuorganisaties, woningcorporaties en inwoners.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws