Aangepast zoeken

zaterdag 13 juli 2019

VAKANTIEPERIKELEN IN ’T PARK

Dicht bij huis met de wereld aan je voeten… compleet met mondiale vakantieperikelen. Zondag in ’t Park als een soort all-inclusive vakantiebestemming: kinderen worden vermaakt, volwassenen bevinden zich dicht bij de bar en de muziek. Het programma voor deze middag brengt het ultieme vakantiegevoel op een dienblad naar je toe:

Banda Matatu:
Matatu is een veelgebruikt woord om te verwijzen naar het openbaar vervoer in Oost-Afrika. “You Miss One, You Catch the Next One” … dat is Banda Matatu. Vanwege de veelzijdige samenstelling, mixt de band afro caribbean grooves fusing afrobeat, chakacha en afrojazz met andere stijlen. Dit geeft Banda Matatu zijn kleur! Max Ravanello, de trombonist en componist van Banda Matatu uit Italië, en Mike Onyango, de trompettist en zanger uit Kenia, ontmoetten elkaar in de muziekscene in Rotterdam en hebben recent een EP opgenomen die na de zomer zal verschijnen. Twee trombones, trompet, harmonica elektrische gitaar, basgitaar en drumset zijn de belangrijkste opzet van de band. Banda Matatu bestaat uit leden uit verschillende delen van de wereld. Zij geven de band een multiculturele look. Klik hier om alvast te luisteren naar wat je kunt verwachten…

Callkoen:
Er is iets mis met je uitgaanspatroon en dat voel je. Je begint er achter te komen dat feestjes saai zijn. Als je denkt dat het komt doordat je op leeftijd bent, heb je het fout. Sinds je een keer naar Callkoen bent geweest is geen feest meer hetzelfde. Met catchy loopjes van gitaristenduo Koen en Casper, de zwoele stem van zanger Fons, sappige backing vocals van toetsenist Maarten, diepe tonen van bassist Cyp en stevige beats van drummer Vincent maakt Callkoen van elk optreden een feest om nooit te vergeten. Met invloeden van reggae, ska, balkan en metal(?!) zorgt Callkoen ervoor dat jij tegen je lichaam moet strijden om niet te dansen. Ga op in de magische flows van en beleef een nieuwe dimensie van het feesten. Callkoen is een 6-koppige reggae- en skaband uit Den Haag. Klik hier om alvast te luisteren naar wat je kunt verwachten…
‘Prinses Lik me vestje’
Een voorstelling voor kinderen, ouders en grootouders:
Prinses Likmevest von Rebelsje is een nogal ondeugende prinses! Zo heeft ze plannen om de prinsengracht, herengracht, keizersgracht in de Prinsessengracht, keizerinnengracht en damesgracht te veranderen. Heeft ze zeer eigen ideeën over de invulling van haar prinsessenschap en beleeft ze met ieder die met haar in aanraking komt een avontuur met een hilarisch en een Rebels Randje. In zes meespeel scenes omlijst met liedjes, raps en dansjes. neemt theater groep Poespas kinderen mee in het Koninkrijk von Rebelsje met onder andere:
  • Cursus stokpaardje rijden
  • Etiquettenles van Etiquettenjuf mevrouw Tut Hola
  • Naar de koninklijke kapper (ofewel: Prinses Likmevest neemt een hanekam)
  • Hoe los je een broer en zus ruzie op? Met Axel-Joris, Robert-Paul en Diederick von Rebelsje.
  • Princes- Restyling/make over door Karel Lagerfeld
  • Hoe Prinses Likmevest de uithuwelijking aan Prins Thierry Croquette von Baudette afwend en verkering krijgt met een jongen uit het volk (Zoon van eigenaren van een Uitvaart centrum) Christiaan.
  • Een dief (en de vangst van de dief)
Kinderen/ Ouders mogen natuurlijk in elke scene meespelen…

Post’m
Artistiek duo ‘Duiken op gevoel’ creëert een installatie van brievenbussen met een postloket mét ruimte om je eigen brief te schrijven. Elke brievenbus heeft een eigen ontwerp met Zondag in ’t Park thema waardoor een waar kunstwerk van Zondag in ’t Park brievenbussen ontstaat. Bij Post’m creëer je in de zomer een brief die je naar jezelf of een vriend kan versturen vanaf het festival. Als je de brief geschreven hebt (uiteraard met ouderwetse vulpen, was en een zegelring) doe je ‘m in de envelop en loop je naar het postloket. Je kunt kiezen in welke brievenbus je ‘m stopt. Aan de hand hiervan wordt de brief direct verzonden, een aantal maanden later of pas in de winter. Hierdoor word jij of je vriend verrast met een leuke boodschap vanuit Zondag in ’t Park!
De Stadsdichter
Hij gaat voor je op de knieën, rijmt er dromerig op los. Je kunt je niet verstoppen, ons park heeft minder bomen dan een bos…
Zinderende Zondagse ZomerloterijDeze zomer komen er weer spannende weken aan voor Zoetermeerse gelukszoekers. Tijdens Zondag in het Park zullen de quizmasters van de zomerloterij namelijk uitgebreid met prijzen gaan strooien. Voor slechts 1 euro kunnen bezoekers deelnemen aan de loterij. In een knotsgekke spelshow kunnen jong en oud kans maken op prachtige prijzen; op één van onze prijseilanden in de Dobbe worden vervolgens de prijzen uitgereikt. Dat moet als muziek in uw oren klinken! Voorwaar gaat het hier om schitterende prijzen; van een prachtige mixer (met maar liefst drie snelheden) tot een complete mini-skivakantie. Of wat te denken van een luxe rolveger, een rotan hanglamp voor in de huiskamer of de complete serie ‘Q en Q’ op Betamax-videoband. Als grote hoofdprijs is ‘1 minuut winkelen in een lokale supermarkt’ natuurlijk ook niet te versmaden.
Uw enthousiaste quizmasters en hun lieftallige assistentes nodigen u bij deze hartgrondig uit om deze zomer een ondeugend gokje te wagen bij onze zomerloterij in ’t Park!
Terra Art Box
Deze festivalzomer geeft kunstorganisatie Terra Art Projects kunstenaars de ruimte zich te presenteren in de Terra Art Box. Gewoon, middenin ’t park ontmoet je de kunstenaar, kun je kunst van zijn of haar hand bekijken, veel vragen stellen over hoe je dat maakt en misschien wel over het ‘waarom’. Met een beetje mazzel kun je zelf ergens aan meedoen of is er iets te koop!
Deze eerste zondag wordt de Terra Art Box ingenomen door Kiek Haket en Guido Sprenkels.
Benieuwd wat Kiek en Guido maken? Kijk op www.kiekhaket.nl en: www.guidosprenkels.com
Summer Pop up expo

In de galerie van Terra Art Projects, het gebouw bij de entree met de mooie muurschildering van de Urban Art Studio, kun je ook even naar binnen lopen. Dit weekend exposeert Jan Paul Tang in ‘het Terratorium’

Net als voorgaande jaren kunnen de kinderen hun artistieke skills upgraden bij Atelier Le Rouge en CKC & partners.
Bij Le Rouge knutsel je vandaag een windmolentje of maak je je eigen armband bij de kralenbak.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws