Aangepast zoeken

donderdag 4 juli 2019

Uitbreiding vuurwerkvrije zones in Zoetermeer tijdens jaarwisseling

Het duurt nog even, maar voor je het weet is het zover: knallend vuurwerk met oud en nieuw. Het college van burgemeester en wethouders wijst voor de komende jaarwisseling extra vuurwerkvrije zones in de stad aan. Van 15 juli tot en met 15 september kunnen inwoners via doemee.zoetermeer.nl een voorstel doen voor een locatie. Vorig jaar ging het nog om een aantal natuurgebieden, dit jaar kunnen inwoners locaties in hun buurt voorstellen.

Burgemeester Aptroot: 'Ik vind het belangrijk dat oud & nieuw een gezellig en vooral veilig feest is in de stad. Ook voor mensen die overlast ervaren van vuurwerk. Vuurwerkvrije zones dragen bij aan een veilig Zoetermeer voor iedereen.' De verwachting is dat er maximaal acht vuurwerkvrije zones benoemd worden. Dit om de handhaving van deze plekken zo goed mogelijk te kunnen garanderen. Uit de aangemelde locaties maakt de burgemeester een keuze. De locaties worden beoordeeld op haalbaarheid en uitvoerbaarheid.

Tijdens jaarwisseling

Als de vuurwerkvrije zones bepaald zijn, plaatst de gemeente borden met daarop de aanduiding 'vuurwerkvrije zone'. Deze zones worden gehandhaafd van 31 december 2019 van 18.00 uur tot 1 januari 2020 tot 2.00 uur. Dit is de periode dat er landelijk vuurwerk afgestoken mag worden.

Verzoek van gemeenteraad

Vorig jaar wees de gemeente vier natuurgebieden aan als vuurwerkvrije zones als gevolg van een burgerinitiatief. Dit jaar doet de gemeenteraad een verzoek aan het college om voorstellen van inwoners voor vuurwerkvrije zones te beoordelen op haarbaarheid en uitvoerbaarheid. Voor de vier natuurgebieden die vorig jaar vuurwerkvrije zones waren, betekent dit dat deze locaties opnieuw voorgesteld moeten worden om in aanmerking te komen voor een vuurwerkvrije zone.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws