Aangepast zoeken

donderdag 18 juli 2019

TERRA ART PROJECTS - Magisch behang en skateboardkunst in het park

Tijdens vier weekenden van ‘Zondag in ’t Park’, presenteert Terra Art Projects een verrassend kunstprogramma. Jonge en gevestigde kunstenaars, designers en makers tonen en maken werk in de expositieruimte (naast ’t Park) en in de Terra Art Box, een omgebouwde zeecontainer op de festivallocatie.

27 en 28 juli: Maarten van Overbeek en Floortje van Roon- van Overbeek
Deze zomer geeft TERRA de sleutel van het TERRATORIUM aan jonge kunstenaars uit Zoetermeer! Vier weekenden lang zullen zij hier afwisselende expo’s laten zien. 

Zelfbenoemd Pop Shove-it artist Maarten van Overbeek, haalt zijn inspiratie van de straat (graffiti, skateboarden en punk) en uit het museum (popart, de Cobra-beweging, Shepard Fairey, Mr. Brainwash, enz.). Ook laat hij zich inspireren door muziek van 'The Clash', vintage punkposters en albumcovers uit de jaren '70 en begin '80. Maarten is afgestudeerd vormgever aan SintLucas in Boxtel. Hij heeft daar leren werken met verschillende materialen en methodes. Zo gebruikt hij canvas met inkt en spuitbus, en papier met alles wat hij kan vinden: stickers, oud-papier, verf, potloden, inkt en meer!

Keramiste Floortje van Roon-van Overbeek maakt haar steengoedwerk op ambachtelijke wijze op de draaischijf in haar eigen atelier Kleischalig (www.kleischalig.nl). Inspiratie haalt zij uit de natuur, maar ook uit het ritme van patronen om ons heen. Zij gebruikt in haar werk spreekwoorden uit het Swahili, die in goud worden aangebracht. Floortje is altijd op zoek naar manieren om zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. De vormen van haar werk zijn strak en minimalistisch, net als het kleurgebruik en de decoraties. Floortje is afgestudeerd in Gouda aan de Ambachtelijke Opleiding Keramische Technieken.

28 juli: Flirt Jewels en MagicWall
TERRA verzorgt dit jaar de kunstprogrammering tijdens het kleinschalige festival ‘Zondag in ’t Park’. Kunstenaars en designers brengen hun werk actief onder de aandacht van het publiek vanuit de Terra Art Box midden in het park.

Corinne van Kamp van Flirt Jewels en Barbara Termorshuizen van MagicWall (www.magical-wall.com) dompelen je deze zondag met hun prachtige, mysterieuze creaties onder in een fijne fantasiewereld. “Misschien hebben cynici gelijk en is het leven geen sprookje, maar dat betekent niet dat je niet je eigen wonderland kunt creëren.”

Flirt (www.flirtjewels.nl) is het merk van Corinne van Kamp, afgestudeerd goudsmid aan de Vakschool in Schoonhoven. “Ik werk graag met eerlijke materialen, echte parels en edelstenen die zo min mogelijk gekleurd of verbeterd zijn, het liefst unieke stukken. Metalen, zoals goud en zilver, moeten duurzaam en zoveel mogelijk Fairtrade zijn. Omdat mijn sieraden vaak ergens op geïnspireerd zijn, krijgen ze altijd een naam. Dit geeft ze een eigen identiteit. De verschillende sieradenlijnen die gemaakt worden symboliseren hoe ik de wereld zie. Met mooi weer, hoop ik een demonstratie te kunnen geven van het gietproces.”

MagicalWall (www.magical-wall.com), aanbieder van handgeschilderd behang én gedrukte behangrollen, is ontsproten uit de oneindige fantasie van Barbara, tevens eigenaar van BART Illustration. Haar wonderlijke werelden tekent Barbara letterlijk op uit intuïtieve inspiratie. Geen droombeeld buiten het bereik van haar fantasie. 

De Terra Art Box in het park is geopend van 13-19 uur. De Pop up expo (in de galerie) op zaterdag van 13-17 uur en op zondag van 13-19 uur. Locatie: Dorpsstraat 12 (het festivalterrein ligt hierachter). De toegang tot beide expo’s is gratis. Meer info: www.zondagintpark.nl en www.terra-artprojects.com. 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws