Aangepast zoeken

donderdag 11 juli 2019

Start bouw Gymworld aan de Amerikaweg

Het bouwbord is onthuld en de eerste vijf houten paaltjes zijn symbolisch in de grond geslagen. De bouw van Gymworld is officieel begonnen! In dit nieuwe iconische gebouw gaan volgend jaar rond de 4000 Zoetermeerse gymnasten sporten.

Een nieuw herkenningspunt

Het nieuwe gebouw komt aan de westkant van de stad, aan de Amerikaweg. Door de grootte en het ontwerp, wordt Gymworld een herkenningspunt in de omgeving en een nieuw onderdeel van de 'skyline' van Zoetermeer.

Sportieve stad

Wethouder Sport Ingeborg ter Laak is trots: ‘Dit is een belangrijk moment voor onze stad. Zoetermeer is een sportieve stad met veel mogelijkheden. Als de gemeente in goede sportfaciliteiten investeert, wordt de stad een stukje gezonder, socialer en mooier.’ Ook bouwer Remmers uit Tilburg is trots bij te mogen dragen aan deze ruimte, waar sporters het beste uit zichzelf kunnen halen en zich kunnen ontwikkelen.

Genoeg ruimte

Het gebouw krijgt een landschappelijk en duurzaam ontwerp. De grootste verenigingen die straks in het complex een plek krijgen, zijn GV Pro Patria en CGV Zoetermeer. Ook is er ruimte voor freerunning, dansen, een sport-medische voorziening zoals fysiotherapie en een horecabedrijf.
Meer informatie over dit project staat op www.zoetermeer.nl/gymworld.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws