Aangepast zoeken

donderdag 4 juli 2019

Rechter; zwembad Keerpunt kan deze zomer niet open omdat het zwembad verwaarloosd is

Zoetermeer, 2 juli 2019. Gisteren diende het kort geding dat de gemeente Zoetermeer tegen Sweet Lake Wellness (SLW) aanspande. De gemeente Zoetermeer wil dat SLW zich aan de erfpachtovereenkomst houdt die beiden in 2013 aangingen om het zwembad jaarlijks in de zomerperiode gedurende acht weken open te stellen voor recreatiezwemmen. De rechter zei dat het openstellen van het Keerpunt deze zomer niet meer realistisch is omdat het zwembad verwaarloosd is.

Reactie wethouder Ter Laak

Wethouder Ter Laak wethouder sport reageerde kort na de zitting: 'Mijn teleurstelling is groot. Laat staan hoe de inwoners van Zoetermeer zich hierdoor voelen. Onze inwoners rekenen erop om veilig te kunnen zwemmen in het Keerpunt en SLW handelt niet in hun belang. Ik vind het niet nakomen van de destijds gesloten overeenkomst en het niet openstellen van het Keerpunt door SLW zeer teleurstellend. Ik zal er alles aandoen wat in mijn macht ligt om er voor te zorgen dat het Keerpunt in 2020 wel open is voor onze inwoners.'

De zitting

De rechter zei dat het openstellen van het Keerpunt deze zomer niet meer mogelijk is omdat het zwembad verwaarloosd is. De veiligheid van bezoekers kan daarom niet gegarandeerd worden.

Vervolgstappen

De rechter heeft nog geen uitspraken gedaan en heeft de zitting voor twee weken geschorst. In die twee weken vinden er gesprekken plaats tussen de gemeente Zoetermeer en SLW om zo snel mogelijk tot een oplossing voor 2020 te komen.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws