Aangepast zoeken

zaterdag 13 juli 2019

Pop-up expo’s en Terra Art Box

Tijdens de weekenden van ‘Zondag in ’t Park’, presenteert Terra Art Projects een verrassend kunstprogramma. Jonge en gevestigde kunstenaars, designers en makers tonen en maken werk in de expositieruimte (gelegen naast ’t Park) en in de Terra Art Box, een omgebouwde zeecontainer op de festivallocatie.

Pop-up 20 en 21 juli: Remco Koers
Deze zomer geeft TERRA de sleutel van het TERRATORIUM aan jonge kunstenaars uit Zoetermeer! Vier weekenden lang zullen zij hier afwisselende expo’s laten zien. De kunstenaars krijgen (zo goed als) vrij spel. Zij mogen bepalen wat ze laten zien (en met wie).

Remco Koers is een Freelance fotograaf uit Zoetermeer. Hij studeerde aan de fotoacademie en liep daarbij stage bij het NRC Handelsblad. Tijdens zijn studie en stage raakte hij steeds meer geïnteresseerd in het werk van documentaire fotografen als Bruce Davidson en Josef Koudelka. De afgelopen jaren heeft Remco zich dan ook toegelegd op de documentairefotografie. 

Hij brengt de hedendaagse samenleving in al zijn facetten in beeld. “Ik doe dit het voornamelijk in het zwart-wit, omdat mijn onderwerpen dan het beste tot uiting komen”, vertelt hij. “Ik selecteerde voor de ‘pop-up expo’, series waar ik de afgelopen jaren aan heb gewerkt, waaronder een aantal series die raakvlakken hebben met Zoetermeer.” Naast de expositie, zal de Zoetermeerse bezoeker worden uitgedaagd om mee te werken aan een nieuwe fotoproject van Remco.

Remco neemt ook vrienden mee! Dr. Blowfins en PIE, twee DJ’s met een hoop oude vinylplaten en een verrassend repertoire. Luister o.a. naar Country, Blues, Soul, Jazz en Funk!

Art Box 21 juli: Fleur van den Berg
Het kleinschalige festival ‘Zondag in ’t Park’ zal je ook dit jaar zoals vanouds verrassen met artistiek talent, kinderworkshops, beeldende kunst, theater, muziek en food. TERRA verzorgt dit jaar specifiek de kunstprogrammering. Kunstenaars en designers brengen hun werk actief onder de aandacht van het publiek vanuit de Terra Art Box midden in het park.

Op zondag 21 augustus is het werk van beeldend kunstenaar Fleur van den Berg te zien in het park: beelden van textiel en glas. Ook biedt zij haar ‘fleursdefleur’ aan: plantachtige vormen, ‘splatjes’ en vleugels van glas. Daarnaast toont zij haar ‘woorden in glas’ en de bijzondere sieraden die ze samen met haar moeder maakt. Fleur maakt ook afgietsels van handen. Speciaal op deze dag kun je tegen kostprijs je hand laten afgieten in gips of een handafdruk laten maken. 

“Ik kijk naar de mensen om mij heen en hoe ze zich tot elkaar verhouden”, aldus Fleur, “en ook hoe wij omgaan met zaken als milieuvervuiling, uitstervende diersoorten, oorlog en migratie. In mijn werk zie je herkenbare elementen van mens, dier en natuur. Ik hou ervan mijn beelden er verleidelijk uit te laten zien. Beelden waar je naar wil kijken, die je wil aanraken, waar je soms ook om kunt lachen. Beelden waarvan je denkt dat je ze begrijpt, maar waar je later ook weer iets anders in kunt zien!”

De Terra Art Box is geopend tijdens de festivaltijden (zondag van 13-20 uur). De Pop up expo (binnen) op zaterdag van 13-17 uur en op zondag van 13-19 uur. Locatie: Dorpsstraat 12 (het festivalterrein ligt hierachter). De toegang tot beide locaties is gratis. Meer info: www.zondagintpark.nl en www.terra-artprojects.com. De ‘Pop-up expo’s’ en de ‘Terra Art Box’ worden mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Zoetermeer.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws