Aangepast zoeken

maandag 8 juli 2019

Stompwijkse Paardendagen 2019

Stompwijkse Paardendagen 2019, 19 tot en met 22 juli

Een bijzonder jaar want naast het jubileum van 110 jaar Paardendagen worden de ponyrennen voor de 50ste keer verreden. En dat willen we niet zomaar voorbij laten gaan.

Daarom staat 2019 in het teken van de pony’s en hun ruiters.
Dit wordt vrijdag 19 juli al zichtbaar tijdens de traditionele optocht door het dorp waar naast de prachtig versierde rijtuigen de ponyruiters zijn uitgenodigd om in een fantasierijke creatie deel te nemen en natuurlijk ook op zondagmiddag, wanneer de pony’s het weer tegen elkaar opnemen.

Het Stompwijkse feest staat alom bekend als een feest waar geen leeftijdsgrens is! Voor alle leeftijden valt er wel wat te beleven op het terrein achter de kerk.

Voor de ouderen begint de pret op vrijdagmiddag met een klaverjas en rummikub wedstrijd in de grote tent die goed toegankelijk is voor mensen met rollators en scootmobielen.
Op zaterdagmiddag 20 juli wordt voor de vijfde maal de Stompwijkse Landleven Fair georganiseerd.

Op de Fair willen wij gelegenheid bieden om alles wat met land en tuinbouw of eigen gemaakte producten te maken heeft te promoten en\of te verkopen. De sfeer van het platteland willen we hierbij vooropstellen. Voor ieder is er wat te zien, proeven of te kopen.
Gelijktijdig met de Fair zal op het daarnaast gelegen veld het door de Blesruiters georganiseerde klassieke springconcours worden verreden. De ponyruiters strijden om de’ Helden van Nooit Gedacht Wisseltrofee’. Deze staat dit jaar in het teken van oud-bestuurslid Aad Koeleman. Ook dit jaar weer: ’speel je spel ’Hierbij moet een deelnemer binnen een minuut zoveel mogelijk punten bij elkaar springen.

Liefhebbers van andere bezigheden kunnen ruimschoots aan hun trekken komen want het programma biedt genoeg ruimte. Kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven op de kermis en de fair want er zijn vele attracties waar de kleintjes onder ons zich uitstekend kunnen vermaken.

De poldercross die verleden jaar in samenwerking met de ijsclub Nut en vermaak voor het eerst werd geïntroduceerd bleek na enthousiaste reacties de moeite waard om het dit jaar weer te organiseren. Vanaf 18.00 kan er worden ingeschreven om de poldersloten van het Groene Hart van heel dichtbij te bekijken. Men moet wel rekening houden dat de stomerijkosten niet in het pakket zijn opgenomen!

Zondag’21 juli is de dag van de Nationale Ponyrennen. In de basis is de ponyrace niet veel veranderd als 50 jaar geleden. De regels zijn hedendaags wel wat aangescherpt en is het nu ondenkbaar om zonder zadel en lichaamsbescherming mee te doen maar de spanning en sfeer op deze dag is onveranderd gebleven!

De show tussen de ponyrennen wordt door het Horseboarding Showteam uit Rijpwetering verzorgd. Horseboarding is een spectaculaire nieuwe tak van paardensport en we zijn dan ook zeer verheugd dat zij deze op De Stompwijkse Paardendagen willen showen.

In het kader van 50 jaar ponyrennen zal onder het motto De jeugd heeft de toekomst in een van de pauzes tussen de ponyrennen extra aandacht worden besteed aan het 50- jarig bestaan van de ponyrace.
Voor de feestgangers staat na de rennen de band Joost Mag Het Weten klaar om van de menigte een grote zingende swingende massa te maken.
Maandag 22 juli zullen de Stompwijkse paardendagen zoals gebruikelijk worden afgesloten met de kortebaandraverij.

Onze grasbaan (De enige kortebaan op gras) is erg geliefd bij trainers pikeurs en publiek en we verwachten dan ook dat de toppers van verleden jaar en diverse nieuwkomers weer staan te popelen om het heilige gras van Stompwijk onder de benen te voelen.

De totalisator is vanaf 12.30 geopend en start is exact 13. 30. Kinderen tot en met 12 jaar worden in de gelegenheid gesteld om het winnende paard te raden Uw kind kan hieraan deelnemen door naam, leeftijd adres en de naam van het winnende paard op een briefje te zetten en deze in de daarvoor bestelde bus aan de ingang te deponeren. Na afloop zal de prijsuitreiking langs de baan plaatsvinden.

23.00 Lasershow
Vorig jaar werd het traditionele vuurwerk vanwege het verhoogde brandgevaar noodgedwongen vervangen door een minder risicovolle afsluiting. Dit bleek onverwacht een groot succes daarom zal het 110e jaar ook worden afgesloten met een adembenemende lasershow.
De allerlaatste uurtjes worden zoals elke avond worden ingevuld door Jan Groeneweg met zijn onovertroffen disco in de feesttent.

Wij hopen op een lekker weertje en willen er net als andere jaren weer een feest van te maken waar iedereen naar uitkijkt!

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws