Aangepast zoeken

zaterdag 13 juli 2019

Nog steeds veel vragen rond failliete rijschool

Zoetermeer - Wij merken dat er nog steeds veel vragen leven rond het faillissement van een rijschool in Zoetermeer. In dit bericht zetten de we de meeste gestelde vragen nog een keer onder elkaar:

Kan ik aangifte doen als ik mij gedupeerd voel door het faillissement van deze rijschool?
Wij raden je aan om gebruik te maken van je rechtsbijstandverzekering, als je die hebt. Als je geen rechtsbijstandsverzekering hebt dan kun je de hulp van bureau rechtshulp inschakelen. Zij kunnen je helpen met het contact met een curator. Eventueel kun je ook een melding doen bij de politie. Als er tijdens het onderzoek blijkt dat er sprake is van strafbaar handelen, zullen we bekijken hoe we op basis van je melding een eventuele aangifte kunnen opnemen. 


Er waren geruchten dat het onderzoek is stopgezet. Klopt dit?
Nee, dit klopt niet. Wij onderzoeken samen met het OM nog steeds of er sprake is geweest van strafbaar handelen, of dat deze zaak civiel zal worden afgehandeld. Ook een curator doet onderzoek.


Wanneer weten jullie meer?
Dit is een complex onderzoek, onder andere door het grote aantal meldingen. We weten daarom nog niet wanneer wij meer kunnen vertellen over dit onderzoek.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws