Aangepast zoeken

woensdag 31 juli 2019

Nieuwste winkelconcept Albert Heijn Meerzicht

Onder grote belangstelling opende wethouder Marc Rosier de vernieuwde Albert Heijn Meerzicht. De winkel aan de Zoetermeerse Middelwaard is ingrijpend verbouwd en heeft het allernieuwste winkelconcept. Klanten vinden er een ruim assortiment aan verse producten als groente, fruit, kant-en-klaarmaaltijden, brood, vleeswaren, kazen en borrelhapjes. Het afrekenen gaat veel sneller dankzij meer zelfscankassa’s.

 Al voor de heropening zat de feeststemming er goed in. Zo deelden medewerkers van Albert Heijn Meerzicht in het winkelcentrum beschuit met blauwe muisjes uit. De wethouder verrichtte samen met mevrouw Leeuwenburgh-Sierks de officiële openingshandeling. “Zij doet vanaf het begin boodschappen bij ons, al 42 jaar dus”, vertelt supermarktmanager Leo van der Meer. Speciaal ter gelegenheid van de heropening zijn er tot en met zondag 4 augustus allerlei leuke activiteiten. Na de grote vakantie gaat de winkel weer regelmatig kindermiddagen en kookdemo’s organiseren.

 Dry misting

De vernieuwde winkel is hypermodern. Bij binnenkomst word je meteen verrast met een wereld van verse groenten en fruit, van (lokale) telers in Nederland en daarbuiten. Opvallend is ‘dry misting’, een fijne verneveling van water waardoor groente en fruit langer vers blijven. Klanten kunnen gemakkelijker dan ooit kiezen voor vers, gezond en lekker eten met een brede selectie verspakketten en kant-en-klaarmaaltijden. Ook is er een sinaasappelpers die verse jus d’orange levert en kun je snoepgroente in elke gewenste hoeveelheid zelf scheppen.

 Borrelplanken

Iets verderop vinden klanten heerlijk geurend brood, vers uit de oven, en taarten, gebak, koek en bonbons. Voor ontbijt, lunch en borrel is er een extra groot aanbod aan vleeswaren, kaas, worsten, tapas, olijven, salades en andere borrelhapjes. Het assortiment varieert sterk: van internationaal tot Streeckgenoten, de lekkerste producten van lokale leveranciers zoals Haagse Berliner en corned beef van Wapenaar. Medewerkers van de supermarkt staan klaar om te adviseren over de nieuwste smaken en om verrassende borrelplanken te laten proeven. Ook kun je nu vers in de winkel gegrilde lekkernijen warm mee naar huis nemen. Van de eigen grill komen onder andere spareribs, kippenvleugels en gehaktballen.

 Zelfscankassa

Albert Heijn Meerzicht bevat een aantal technische snufjes. Alles is met respect voor het milieu verbouwd. De supermarkt heeft LED-verlichting en een installatie waarmee warmte terug wordt gewonnen. Gas wordt niet meer gebruikt en dat levert een forse energiebesparing op. Grote beeldschermen door de hele winkel bieden inspiratie met informatie over lekkere seizoensproducten en verrassende recepten. Leo van der Meer: “We bieden meer betaalgemak. Naast Scan&Go kun je nu ook boodschappen doen met zelfscan. Met de handscanner of je mobiele telefoon scan je tijdens het winkelen de producten. Afrekenen bij de caissière blijft natuurlijk ook mogelijk.”

 Albert Heijn aan de Middelwaard 93 in Zoetermeer is open van maandag tot en met donderdag en zaterdag van 8:00 tot 20:00 uur, vrijdag van 8:00 tot 21:00 uur en zondag van 10:00 tot 19:00 uur.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws