Aangepast zoeken

dinsdag 23 juli 2019

Nationaal Hitteplan actief in heel Nederland

De komende dagen wordt het erg warm. Daarom activeert het RIVM met ingang van dinsdag 23 juli het Nationaal Hitteplan. Daarmee roept het RIVM op extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen, zoals ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingshuizen.

Extra alertheid kan gezondheidsproblemen door het warme weer beperken. Ook de zonkracht is de komende dagen hoog. De huid kan dan snel verbranden.

Tips en adviezen

Drink voldoende, zorg dat u altijd een flesje water bij de hand heeft, zeker als u naar buiten gaat of met de auto op pad gaat. Drink minimaal 2 liter water per dag, ook als u geen dorst heeft.

U drinkt te weinig als u minder plast of als de urine donker van kleur is. Matig het gebruik van alcohol want dit droogt juist uit.

Houd uzelf koel door het dragen van dunne kleding en hoofdbedekking, in de schaduw te blijven en lichamelijke inspanning in de middag te beperken.

Houd uw woning koel door tijdig gebruik te maken van zonwering, ventilator of airconditioning. Lucht wanneer het buiten koeler is dan binnen.

Zorg voor elkaar en let op de mensen in uw omgeving die misschien uw hulp kunnen gebruiken.

Meer informatie

Meer informatie over hitte en het hitteplan vindt u op de website van het RIVM.
Tips en adviezen over de warmte kunt u ook vinden op: www.ggdhm.nl.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws