Aangepast zoeken

vrijdag 26 juli 2019

Machine made art in het TERRATORIUM

Terra Art Projects verrast het publiek deze zomer met haar bijzondere kunstprogrammering: de Pop-up weekend expo’s met jonge kunstenaars en designers en de Terra Art Box tijdens Zondag in ’t Park!

Dit weekend: Machine made art!
Op 3 en 4 augustus is het alweer de laatste editie van de ‘Pop-up weekend expo’s’ in het TERRATORIUM aan de Dorpsstraat 12. We sluiten goed af. Machine made art, dat is waar het deze zaterdag en zondag om zal draaien. Hout en de laserprinter spelen een grote rol. 

Charlotte Wagemaker (www.charlottewagemaker.com) is een designer uit Zoetermeer. Charlotte studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten. Ze exposeert samen met Zowa Rindt, Iede Adu en Paul van den Berg, studenten Product Design. Zij zijn tijdens hun studie dagelijks bezig in de werkplaats (Makerspace) om hun projecten te ontwikkelen. De ontwerpen worden gemaakt in ontwerpprogramma’s zoals Adobe Illustrator en diverse 3D programma’s. Het object wordt vervaardigd met een lasermachine of 3D printer.
Charlotte wordt gedreven door het experiment en de ontdekkingen die zij hiermee doet. “Ik ontwikkelde met behulp van lasertechnieken een nieuwe behandeling voor hout. In mij ontwerpen toon ik de potentiele mogelijkheden van computergestuurde machines om texturen, diepte en complexiteit aan te brengen op het oppervlak van een materiaal!”
Magneetvissende collagemaker in de Art Box

Van jong tot oud en van kunstliefhebber tot kunsttwijfelaar: Terra Art Projects heeft de afgelopen weken iedereen in de Art Box mogen verwelkomen. Een speciaal voor de gelegenheid gestylde zeecontainer doet tijdens het festival ‘Zondag in ’t Park’ dienst als expositieruimte. Met succes, want er worden iedere week veel (nieuwe) kunstkijkers bereikt. De box staat er nog drie weken.

Op zondag 4 augustus is het de beurt aan Ellen van Toor (www.ellenvantoor.nl), die werkt in Den Haag. In Vlaardingen had de familie Van Toor een distilleerderij waar zij altijd speelde. In het etikettenhok knipte Ellen de poppetjes uit de etiketten en zo is ze ooit begonnen met collages. Vandaag de dag heeft ze koffers vol stoffen, veren, bladeren en behang. Met een magneet vist ze van alles op uit sloten en vijvers. Ze laat in de Art Box zowel haar collages zien als de objecten met opgevist materiaal.
Tijdens het festival zal Ellen collages maken met het materiaal uit haar koffers en laat ze zien hoe inspirerend afval kan zijn.

De Terra Art Box in het park is geopend van 13-19 uur. De Pop up expo (in de galerie) op zaterdag van 13-17 uur en op zondag van 13-19 uur. Locatie: Dorpsstraat 12 (het festivalterrein ligt hierachter). De toegang tot beide expo’s is gratis. Meer info: www.zondagintpark.nl en www.terra-artprojects.com. 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws